Α.Τσίπρας: Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ – “Εσείς, όχι εγώ και τα στελέχη” – “Στρατός μισθοφόρων δημοσιογράφων”

Το στίγμα του νέου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε το βράδι της Κυριακής στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ «Σπούτνικ», ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας έκκληση στους προοδευτικούς πολίτες από όπου και αν προέρχονται να γίνουν μέλη του κόμματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη προοδευτική παράταξη, η μεγάλη κυβερνώσα αριστερά της νέας εποχής δεν είναι ο δρόμος των λίγων, ούτε των «φωτισμένων. Είναι ο δρόμος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας».

Ήταν δε, σαφής και προς τα κομματικά του στελέχη:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι τα κομματικά στελέχη, οι βουλευτές του, οι τοπικοί του άρχοντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο Πρόεδρός του, δεν είμαι εγώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι  εσείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άνθρωποι που τον στηρίζουν. Είναι ο κάθε νέος και η κάθε νέα που αποφασίζει να έχει αύριο σε αυτή τη χώρα. Είναι ο άνθρωπος της δουλειάς, ο άνεργος, ο άνθρωπος του πολιτισμού και των γραμμάτων, ο αυτοαπασχολούμενος και ο αγρότης, αυτός που επιχειρεί στην οικονομία με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, ο επιστήμονας, ο τεχνίτης.[…] Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ. Είναι τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του. Αυτοί που κάθε μέρα τον πλησιάζουν. Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ “ΣΤΡΑΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ”

Ένας στρατός μισθοφόρων δημοσιογράφων σε θέσεις μετακλητών στο δημόσιο, αλλά και μια στρατιά μέσων ενημέρωσης διαμορφώνουν μια διαφορετική εικονική πραγματικότητα, είπε.
“Ίσως δεν είναι υπερβολή, αλλά το μόνο που λειτουργεί πραγματικά άριστα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μιντιακή προπαγάνδα”

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση:
-Για την επιβολή εκ νέου μνημονιακών μέτρων και για τη Novartis.
—“Εμείς απαλλάξαμε τη χώρα από τα μνημόνια.  Αυτοί όμως τώρα επιβάλλουν ξανά σκληρά μνημονιακά μέτρα, ιδίως στο χώρο της εργασίας, όχι επειδή το ζητάνε οι δανειστές αλλά τα συμφέροντα που εκπροσωπούν”
—“Εμείς δώσαμε χώρο στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τα μεγάλα σκάνδαλα, όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ, και της Νοβάρτις. Αυτοί όμως τώρα, τρομοκρατούν τη δικαιοσύνη.  Στήνουν διώξεις φαρσοκωμωδίας ώστε να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα και να διώξουν τους διώκτες των φαύλων πολιτικών που ζημίωσαν το Δημόσιο ταμείο.»

-Για τις «κωλοτούμπες» που, όπως είπε, έκανε η Νέα Δημοκρατία στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

“Τολμήσαμε να ανοιχτούμε στους γείτονες, να εφαρμόσουμε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ειρήνης και συνεργασίας. Τολμήσαμε τη συμφωνία των Πρεσπών, που έκλεισε μια μεγάλη πληγή για τη χώρα, για τη Βόρεια Μακεδονία, και για την περιοχή. Τολμήσαμε. Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Πώς εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο χυδαίο, πιο λαϊκίστικο, πιο υποκριτικό, τρόπο ένα εθνικό θέμα. Και πώς έγιναν ένα με την πατριδοκαπηλεία, τον φασισμό, και την ακροδεξιά αντίδραση, για να κερδίσουν κάποιες ψήφους.  Σε βάρος της χώρας. Ξέρετε τι έκαναν και τι κάνουν, βέβαια, τώρα. 
Πώς μετατράπηκε από τη μία μέρα στην άλλη η “προδοτική συμφωνία” σε μια συμφωνία που “θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε”.
Πώς πούλησαν μέσα σε μία μέρα όλους αυτούς τους μακεδονομάχους”

—Για το Μάτι: «Δεν είχαν την εντιμότητα να ζητήσουν μια συγνώμη και για την αθλιότητα που έστησαν γύρω από τη τραγωδία στο Μάτι», σχολιάζοντας δηκτικά «για να έρθει προχθές ο κύριος Μητσοτάκης, από το βήμα του ΟΗΕ, να μας ενημερώσει ότι η καταστροφή στο Μάτι οφειλόταν στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην κλιματική αλλαγή».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. «Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ. Δεν αφορούν το μακρινό μέλλον ή κάποιους άλλους. Επηρεάζουν τη ζωή μας, τη λειτουργία των πόλεων μας, το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.»

Παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή του στην Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Η κινητοποίηση των μαθητών για το κλίμα, πριν από μερικές μέρες, ήταν ό,τι πιο ελπιδοφόρο έχει συμβεί τελευταία στη χώρα μας και διεθνώς. Το σύνθημα «Άλλαξε το σύστημα, όχι το κλίμα» κατάφερε να δονήσει ολόκληρο τον πλανήτη. Η περίπτωση της 16χρονης Γκρέτα, που στο διαδίκτυο την ειρωνεύονται τα ίδια ακροδεξιά τρολ που πολεμούν καθημερινά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εδώ και κινητοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους. «Βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι εσείς για το μόνο που μιλάτε είναι τα χρήματα», λέει η Γκρέτα. Καταλήγοντας, ο κ Τσίπρας υπογράμμισε ότι: «Η αριστερά της εποχής μας, θα πω εγώ, παραφράζοντας τον Πουλαντζά, είτε θα είναι οικολογική είτε δε θα υπάρχει.»

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ

Ο Α. Τσίπρας εγκαινίασε επίσημα την καμπάνια εγγραφής νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Σήμερα λοιπόν ξεκινάμε τη μεγάλη πορεία στο λαό. Μέσα στον επόμενο μήνα, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας, θα απλωθεί σε όλη την Ελλάδα η καμπάνια εγγραφής νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε. Είναι στο χέρι μας το προσκλητήριο για συμμετοχή στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να γίνει από ένα απλό χαρτί, η σκυτάλη της δημοκρατίας από πόλη σε πόλη, από πολίτη σε πολίτη. Καλώ λοιπόν όλους τους Δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία». Μάλιστα, απηύθυνε ιδιαίτερο προσκλητήριο στη νεολαία:«Καλώ τους νέους και τις νέες να γίνουν η πρωτοπορία αυτού του προοδευτικού εγχειρήματος, του μόνου που είναι σε θέση να εγγυηθεί την αλλαγή πορείας της χώρας σε κατεύθυνση δημοκρατική και προοδευτική».

«Όλες και όλοι εμείς, άνθρωποι με διαφορετικές παραδόσεις, αριστεροί, σοσιαλιστές, προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες, αγωνιστές και αγωνίστριες του κομμουνιστικού, του οικολογικού, του φεμινιστικού κινήματος» είπε ακόμη στο πλατύ προσκλητήριο που απηύθυνε, σημειώνοντας ότι «δε θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο βήμα για να ανταμώσουμε ξανά όλοι μαζί και να αναγγείλουμε το νέο μας ξεκίνημα να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο, ανοιχτό, δημοκρατικό, μα πάνω από όλα ένα νεανικό κόμμα της αριστεράς».

SHARE