Α.Μαρτίνης – Ερρίκος Ντυνάν: Ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα – Η δίκη αναβλήθηκε

Άρχισε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά διακόπηκε, η δίκη του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη και των δύο συγκατηγορουμένων του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα: Συγκεκριμένα, για την υπόθεση του 3,1 εκ. γερμανικών μάρκων που φέρεται να είχε δώσει η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια στο νοσοκομείο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Νοεμβρίου, καθώς αμέσως μετά την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση των τριών κατηγορουμένων υπέβαλε ένσταση με τον ισχυρισμό ότι έχει παρέλθει 15ετια από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το συγκεκριμένο αδίκημα, μέχρι να πάρουν στα χέρια τους οι κατηγορούμενοι τις κλήσεις για να εμφανιστούν στο δικαστήριο. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την διακοπή της δίκης προκειμένου να μελετήσει τον ισχυρισμό της υπεράσπισης και να αποφανθεί σχετικά.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη. Έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα» ανέφερε σε δήλωση του λίγα λεπτά μετά τη διακοπή της δίκης.

Η διακοπή κρίθηκε αναγκαία μετά το ζήτημα παραγραφής που έθεσαν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Δίκη Α.Μαρτίνη του Ερρίκος Ντυνάν για 3,1 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του

SHARE