Α.Γεωργιάδης στο MEGA: Καμία περίπτωση πλειστηριασμών Α’ κατοικίας – Αγωνία εμπόρων για τα ενοίκια(video)

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση εν μέσω κορονοϊού να γίνει οποιοσδήποτε πλειστηριασμός α’ κατοικίας» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Αποκάλυψε όμως ότι οι δανειστές, στην πρώτη τους απάντηση είπαν “όχι”.

«Πράγματι οι δανειστές μας έχουν κάποια επιχειρήματα, το κυριότερο είναι το γνωστό περί της κουλτούρας πληρωμών και εκκαθάριση κόκκινων δανείων των τραπεζών, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και μπορείτε να είστε σίγουροι πως η κυβέρνηση έχει τα κατάλληλα επιχειρήματα για να φτάσει στο βέλτιστο αποτέλεσμα». Ο ίδιος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία μονομερή ενέργεια, αλλά η οποιαδήποτε απόφαση θα υπάρξει μέσα από διάλογο με τους θεσμούς.

Ο υπουργός μίλησε για τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν στην απόφαση μίας γενικευμένης μείωσης ενοικίων στις επιχειρήσεις, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, αφήνοντας παράθυρο για την ανακοίνωση νέων ρυθμίσεων προκειμένου να επαναλειτουργήσει η οικονομία μετά το τέλος της καραντίνας.

Πώς ο κορονοϊός έχει επηρεάσει τον κλάδο του εμπορίου

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε επίσης πως το εμπόριο παραμένει ζωντανό εν μέσω καραντίνας, καθώς στο ηλεκτρονικό εμπόριο υπάρχει εκτόξευση των πωλήσεων, δηλώνοντας πως είναι ευκαιρία να κάνουν e-shop και όσες επιχειρήσεις δεν έχουν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις περιπτώσεις επιτήδειων που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αυτόν το νέο τρόπο πληρωμών.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης δήλωσε πως «η πειραϊκή επιχειρηματικότητα είναι διασωληνωμένη».

«Αυτό που θα ζητούσαμε είναι η παράταση του μέτρου μείωσης του ενοικίου μέχρι το τέλος του χρόνου. Ένα κατάστημα που έχει κλείσει με κρατική εντολή, έχει μηδενικά έσοδα. Ακόμα κι όταν ανοίξουν που δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει αυτό, δεν περιμένουμε τσουνάμι καταναλωτών.

Πολύ σωστά η κυβέρνηση έχει πάρει γενναία μέτρα και έχει δώσει παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου. Όμως τότε θα έχουν συσσωρευτεί όλες οι υποχρεώσεις. Ζητούμε την αναβίωση των 120 δόσεων για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μανεσιώτης.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν έχει e – shop και ενώ αναγνώρισε πως πρόκειται για μία καλή ευκαιρία, τόνισε πως στην πραγματικότητα έχουν όμως να ανταγωνιστούν κολοσσούς του διαδικτύου, κάνοντας λόγο για άνισο αγώνα.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

SHARE