Α.Γεωργιάδης – Μακεδονικό: “Όταν μπει η υπογραφή, τελείωσε – Θέλετε τις καρεκλίτσες σας

 

Eπίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι Αλέξης Τσίπρας έπαιζε θέατρο όταν έλεγε ότι υπάρχει εμπλοκή στην συμφωνία και ότι η συμφωνία ήταν έτοιμη εδώ και καιρό.

«Η συμφωνία ήτανε έτοιμη και κάνετε τα ψεύτικα τηλεφωνήματα και βάλετε τη συμφωνία όταν ξεκινούσε η συζήτηση για το μνημόνιο μήπως και καλύψετε το μνημόνιο. Ο Κοτζιάς ήταν ένας σταλινικός κομμουνιστής» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Και στην συνέχεια πρόσθεσε πως: «Τώρα που έχετε τις καρεκλίτσες θέλετε μετριοπάθεια, όταν ήσασταν στην πλατεία με τους αγανακτισμένους φωνάζετε να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή. Δεν υπάρχει πιο διχαστική κυβέρνηση από σας. Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν πως θα αρπάξετε την εξουσία και τώρα φορέσατε το μανδύα της μετριοπάθειας.»

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε και στους βουλευτές των ΑΝΕΛ λέγοντας πως αν την Κυριακή υπογραφεί η συμφωνία στις Πρέσπες κανένα ελληνικό κοινοβούλιο στο μέλλον δεν θα μπορέσει να την ανατρέψει. «Μην κάνετε το λάθος κ. Κατσικη αυτή η ψηφοφορία θα καθορίσει την υπόλοιπη σας ζωή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αν την Κυριακή ο κ. Τσίπρας πάει και υπογράψει αυτή τη συμφωνία τα παραγόμενα αποτελέσματα θα είναι μη αντιστρέψιμα. Κανένα κοινοβούλιο στο μέλλον δεν θα μπορεί να αντιστρέψει αυτή τη συμφωνία εάν η χώρα αυτή ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η συμφωνία αυτή κρίνεται σήμερα και όχι στο μέλλον. Εαν μπει η υπογραφή επιστροφή δεν υπάρχει. Δεν είμαστε μόνοι μας στον πλανήτη υπάρχουν κι άλλες χώρες που ζουν μαζί μας. Αύριο θα μετρηθούμε και θα γράψει η ιστορία ποιοι βουλευτές έδωσαν το όνομα της Μακεδονίας και φυσικά όσοι ψηφίσουν όχι στην πρόταση η φύγουν ή είναι έξω από την αίθουσα, όποιος δεν ψηφίσει ναι αύριο αναγκαστικά καταχωρείτε σε αυτούς που επέτρεψαν στον κ. Τσίπρα να πάει να υπογράψει και να παραδώσει το ιερό όνομα της Μακεδονίας» είπε χαρακτηριστικά.

Τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος χαρακτήρισε τις απόψεις του εφιάλτη και ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία με την τακτική της ενθαρρύνει τις φασιστικές φωνές…

«Ο εφιάλτης είναι οι απόψεις του κ.Γεωργιάδη μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Είναι η συνιστώσα του ΛΑΟΣ που έχει εισβάλει στη Νέα Δημοκρατία εδώ και χρόνια. Ενθαρρύνετε τις φασιστικές φωνές που ακούσαμε σήμερα στο κοινοβούλιο με την τακτική σας. Έχετε μεγάλη ευθύνη. Ειστε ο τελευταίος που μπορείτε να μιλάτε στο ΣΥΡΙΖΑ για καρεκλίτσες, δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει η στοφά του αγωνιστή και του αριστερού, έχετε χάος είναι εύκολο σε σας να τα λέτε αυτά που πηδάτε από το ένα καράβι στο άλλο»

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε και κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι οι σώγαμπροι της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν με πάθος τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού. «Η Νέα Δημοκρατία είναι όμηρος της ακροδεξιάς ομάδας που εισέβαλε στην Νέα Δημοκρατία επί Αντώνη Σαμαρά. Όλα γίνονται γι’ αυτόν για να μην κακοκαρδίστε τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά».

Η ένταση συνεχίστηκε, με τον κ. Γεωργιάδη να υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καταγγείλει το εξώφυλλο του περιοδικού unfollow το οποίο έδειχνε τον Αντώνη Σαμαρά πυροβολημένο.

«Μεγάλος πόνος σας έπιασε για τη Νέα Δημοκρατία από το πρωί έχετε γίνει όλοι καραμανλικοί. Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ κλαίει για τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία. Τώρα ξεχάσατε τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ξεχάσατε γιατί ο Αντρέας έλεγε το όνομα της Μακεδονίας είναι η ψυχή μας. Τωρα δε σας αρέσει ο Αντρέας σας αρέσει ο Καραμανλής που θεωρούσατε ότι δήθεν έδωσε το όνομα. Εγώ είχα ζητήσει να καταδικάσετε τον πυροβολημένο Σαμαρά στο εξώφυλλο του unfollow και δεν το κάνατε» είπε χαρακτηριστικά, με τον τον Σκουρλέτη να απαντάει πως: «Κ. Γεωργιάδη λέτε ψέματα. Με ενοχλούν οι απόψεις σας, παλιότερα επί Σαμαρά βάζατε τον Μπαλτάκο να μιλάει με την χρυσή Αυγή τώρα βάζουνε εσάς να μιλάτε με την ακροδεξιά».

SHARE