Α.ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ: Δηλώσεις για απελάσεις Ρώσων, Οικονομία, Σκόπια

 

«Είχαμε εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά περιθώρια πριν την απέλαση (των Ρώσων διπλωματών. Είχαμε αρκετά στοιχεία που οδηγούσαν στην απέλαση», τόνισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την μεριά των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν υπάρχει αλλά και να υπήρχε δεν σημαίνει ότι θα τη δεχόμασταν. Εμείς έχουμε τη δική μας πολιτική και ενεργούμε με βάση τα δικά μας συμφέροντα».

Υποστήριξε ακόμα πως «δεν μπορούμε να ενημερώσουμε τα άλλα κόμματα στο βαθμό που υπάρχει ακόμα συζήτηση με τη ρωσική πλευρά» και ξεκαθάρισε: «Δεν έχει ακυρωθεί η επίσκεψη Λαβροφ. Τι θα πει είναι στον «αέρα»;»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο μέτωπο της Οικονομίας ο κ. Φλαμπουράρης αναγνώρισε πως έχουμε «λίγο πιο ισχυρή η εποπτεία απ’ ότι γίνεται σε άλλες χώρες».

Τόνισε ακόμα πως «βγαίνουμε από τα μνημόνια αλλά έχουμε δεσμεύσεις που έρχονται από το παρελθόν. Δεν λέμε ότι θα κάνουμε την επόμενη μέρα όσα θα θέλαμε σαν Αριστερά».

«Οι κοινωνικές πολιτικές εξαρτώνται από το σε πιο βαθμό προχωρά η οικονομία. Τα πλεονάσματα θα μας δώσουν μία δυνατότητα να κάνουμε διαφορετικά πράγματα από αυτά που γίνονταν», τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ τόνισε πως «ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός γιατί υπάρχει αυστηρότερη επιτήρηση ώστε οι επιχειρηματίες να πληρώνουν το ΙΚΑ και χρωστούμενα».

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των Σκοπίων και τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία τονίζοντας: «Όπως ξέρετε την εξωτερική πολιτική την ασκεί ο ΥΠΕΞ και ο πρωθυπουργός. Τα θέματα με Σκόπια και Αλβανία απασχολούν την ελληνική πολιτική ζωή, την κοινωνία και το Έθνος εδώ και δεκαετίες. Είναι μία από τις καλύτερες συμφωνίες αυτή με τα Σκόπια».

Σχολιάζοντας τη διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε πως είναι «δικαίωμα ενός μέρους της κυβέρνησης να έχουν διαφορετική άποψη. Όταν ήρθε η στιγμή να διαλέξει με ποιους θα πάει ή με ποιους θα μείνει ψήφισε να μείνει».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με πάνω από 151 βουλευτές.

SHARE