Α.Χαρίσης: Να δοθεί τέλος στο δράμα των φοιτητών στο Λονδίνο – Κριτική στα μέτρα

Να δοθεί τέλος στο δράμα των φοιτητών, που είναι εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, ζήτησε ο Αλέξης Χαρίτσης, ασκώντας κριτική στον Νίκο Χαρδαλιά για τις δηλώσεις που έκανε επί του θέματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση για τους «εγκλωβισμένους φοιτητές στο αεροδρόμιο του Λονδίνου» και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη δήλωση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ότι «τώρα θυμήθηκαν την πατρίδα». «Πρέπει να ανακαλέσει άμεσα και να δοθεί τέλος στο δράμα αυτών των νέων ανθρώπων», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Να στηριχθούν οριζόντια όλοι οι κλάδοι της οικονομίας

Είπε, ακόμη, ότι «για να στηριχθούν όσοι αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα διαβίωσης, πρέπει να δοθεί ζεστό χρήμα στην οικονομία» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής υποστήριξε ότι «πρέπει να στηριχθούν οριζόντια όλοι οι κλάδοι της οικονομίας». Σχολίασε ότι «χρειάστηκαν διαδοχικές ανακοινώσεις και παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απαράδεκτη ρύθμιση για το επίδομα κατάρτισης των 600 ευρώ στους επιστήμονες, το οποίο θα δινόταν ουσιαστικά στα κέντρα κατάρτισης».

Η ελληνική οικονομία, τόνισε ο κ. Χαρίτσης, στηρίζεται στον τουρισμό, την ιδιωτική κατανάλωση και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και «πρέπει να θωρακιστεί τώρα», υποστηρίζοντας ότι «η τρίμηνη αναστολή των υποχρεώσεων και η παραπομπή σε εγγυοδοτικά εργαλεία δεν αρκεί σε μια μικρομεσαία επιχείρηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με το λουκέτο λόγω μηδενικού τζίρου».

Υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστολογήσει τις προτάσεις του στα 970 εκ. ευρώ το μήνα, προσθέτοντας ότι η διαφορά «είναι δημοσιονομικά διαχειρίσιμη συγκριτικά με τα ανεπαρκή μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση». Αυτό διότι, είπε, «έχουν αρθεί οι δημοσιονομικοί περιορισμοί της ΕΕ και δεν προσμετρώνται οι δαπάνες για τον κορονοϊό στον προϋπολογισμό, ενώ υπάρχει και το “μαξιλάρι” των 35 δισ. που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που διασφαλίζει ότι θα διατηρηθεί η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας. Αλίμονο μας αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα», σχολίασε.

Κάλεσε, τέλος, την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις ρυθμίσεις στα εργασιακά που «διαλύουν την αγορά εργασίας, παραπέμποντας στα πρώτα χρόνια της κρίσης», υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί «μια νέα στρατιά ανέργων και υποαμοιβόμενων εργαζόμενων».

SHARE