Στα 31 τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα! -Τα 21 από τους ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους

Στα 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος- εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως είπε, πριν την ομάδα των ταξιδιωτών από το Ισραήλ, στις 27 Φεβρουαρίου, η χώρα δεν είχε μεγάλη διασπορά.
Το γεγονός της μετάδοσης δείχνει τη δυναμική του ιού, είπε ο κ.Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν δύο στελέχη και μεταδίδεται και από ασθενείς με χαμηλή συμπτωματολογία. Ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί είπε ο κ.Τσιόδρας.
Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, είπε και πρόσθεσε ότι τα «καθ’ υπερβολή μέτρα που ελήφθησαν» έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός, τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου «να τους πούμε με διαφάνεια ότι στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ήπια. Δεν χρειάζεται κανείς πανικός. Ιατρική βοήθεια αναζητούν όσοι έχουν τα σοβαρά περιστατικά της νόσου. Άνθρωποι που θα έχουν ήπια συμπτώματα θα παραμένουν σε παρακολούθηση στο σπίτι σε συνεννόηση με τον γιατρό τους».

Η πηγή των νέων 21 κρουσμάτων είναι από την ομάδα των ανθρώπων που έκαναν την προσκυνηματική εκδρομή. Κανείς δεν είναι πολύ σοβαρά, πέραν του ενός που είναι στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης.

 

Σκηνές από Γουχάν στην Αμαλιάδα – Νέκρωσαν τα πάντα μετά τα δύο κρούσματα

SHARE