Χρηματοδότηση 5 εκατ. λιρών στην Ebury και την Form 3

Το Ταμείο Δεξιότητας και Καινοτομίας χρηματοδοτεί την Ebury, μία από τις ταχύτερα ανερχόμενες Ευρωπαϊκές fintech εταιρίες στον κλάδο των διεθνών συναλλαγών, και την Form 3 με κεφάλαιο ύψους 5.000.000 λιρών.

Την ανακοίνωση έκανε η διοίκηση του Banking Competition Remedies (BCR), φορέα που συστάθηκε για την εφαρμογή του Πακέτου Εναλλακτικών Μέτρων Αποκατάστασης που συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Form 3 είναι πάροχος τεχνολογίας cloud για πληρωμές σε Τράπεζες και εποπτευόμενες fintech. Η χρηματοδότηση προορίζεται για τη δημιουργία της πρώτης πλατφόρμας διεθνών συναλλαγών με την τεχνολογία API για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και θα διατίθεται μέσω χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων. Τόσο η Form 3 όσο και η Ebury είναι εξαιρετικά καινοτόμες, ταχέως αναπτυσσόμενες fintech του Ηνωμένου Βασιλείου, δομημένες έτσι ώστε να παρέχουν σημαντικά οφέλη για τις ΜΜΕ, προσφέροντάς τους πρόσβαση στις πλατφόρμες διεθνών συναλλαγών τους. Η Ebury είναι η πρώτη εταιρία του είδους της που επέλεξε να ανοίξει γραφείο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διεθνούς ανάπτυξής της.

Το project που χρηματοδοτείται είναι ένα από τα πέντε καινοτόμα που το BCR αποφάσισε να ενισχύσει, επιλέγοντας ανάμεσα από 60 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί. Ο συνδυασμός της δυναμικής τεχνολογίας API από την Form 3 καθώς και της πρωτοπόρας διαχείρισης των συναλλαγών σε συνάλλαγμα και των δυνατοτήτων που προσφέρει η Ebury για το διεθνές εμπόριο, θα διευκολύνει ένα ευρύ φάσμα υφισταμένων και νέων παρόχων χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων να προσφέρουν στον κόσμο των ΜΜΕ υπηρεσίες που παραδοσιακά μόνον οι τραπεζικοί οργανισμοί πρόσφεραν στους εταιρικούς τους πελάτες. Ως αποτέλεσμα, οι ΜΜΕ θα μπορούν να επωφελούνται από καλύτερες υπηρεσίες σε χαμηλότερο κόστος από μια σειρά χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, σε πλήρη συνεργασία με την τράπεζα με την οποία συναλλάσσονται.

Η Ebury και η Form 3 ήδη ηγούνται στον μετασχηματισμό των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς, κι έχουν αποδείξει τη δυνατότητά τους να συνεργάζονται ώστε να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις στην αγορά. Τον Μάρτιο του 2018, η Ebury έγινε ο πρώτος μη τραπεζικός οργανισμός που εντάχθηκε στο σύστημα Faster Payments Scheme, σύστημα που κατασκευάστηκε με τεχνολογία native – cloud της Form 3.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της χρηματοδότησης, ο Juan Lobato, CEO της Ebury δήλωσε: “Η πλατφόρμα διεθνών συναλλαγών της Form 3 και της Ebury θα επιταχύνει τον μετασχηματισμό της χρηματοπιστωτικής λειτουργίας για τις ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται διεθνώς”.

Ο Michael Mueller, CEO της Form 3, τόνισε: “Η τεχνολογία πληρωμών API της Form 3 και οι καινοτόμες υπηρεσίες της Ebury έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στις πληρωμές και το Forex. Το σχέδιό μας είναι να συνδυάσουμε αυτές τις μοναδικές δυνατότητες ώστε να “αναστατώνουμε δημιουργικά” την αγορά και να δίνουμε στις ΜΜΕ πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες σε μεγάλη κλίμακα, μέσω των συνεργαζομένων χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων. Έτσι, οι ΜΜΕ μπορούν να αναπτύσσονται διεθνώς.”

Σχετικά με την Form 3

Ιδρύθηκε το 2016, προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες και χρήστες στην διακίνηση κεφαλαίων διεθνών. Η αποστολή της εταιρίας είναι να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία προκειμένου να ξεπεράσει εμπόδια και να δημιουργήσει πρόσβαση στο σύστημα εκκαθάρισης και διακανονισμού πληρωμών σε χρηματοπιστωτικές κοινότητες διεθνώς, ώστε η μεταφορά των χρημάτων να γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Συνδυάζοντας τεχνολογία αιχμής με API και υποστήριξη από ειδήμονες με εμπειρία δεκαετιών στον τραπεζικό χώρο, η πλατφόρμα πληρωμών της Form 3 επιτρέπει πρόσβαση σε συστήματα πληρωμών Direct Debits (συμπεριλαμβανομένου του ACH) και συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο μέσω ενιαίου API. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται τράπεζες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, πάροχοι πιστωτικών καρτών και αδειοδοτημένες Fintech, καθώς και τα διεθνή brand Tier1.

www.form3.tech 

Σχετικά με την Ebury

Η Ebury είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες fintech που παρέχει διασυνοριακές οικονομικές υπηρεσίες σε ΜΜΕ, όπως μεταφορά συναλλάγματος, διαχείριση μετρητών και διαχείριση συναλλαγματικού κινδύνου.

Με την έδρα της εταιρίας στο Λονδίνο και περισσότερους από 900 υπαλλήλους σε 20 χώρες, η Ebury εργάζεται με περισσότερους από 35.000 εταιρικούς πελάτες, στηρίζοντας την διεθνή τους ανάπτυξη. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 η εταιρία έχει γραφείο στην Αθήνα.

Ο συνδυασμός τραπεζικών δυνατοτήτων, ανάμεσα στις οποίες συμμετοχή στα κύρια συστήματα πληρωμών στην ευρώπη (Faster Payments και SEPA) και η πρόσβαση σε ρευστότητα σε συνάλλαγμα από 15 τράπεζες διεθνώς και ευέλικτης τεχνολογικής υποδομής επιστρέπει στην Ebury να μεγιστοποιεί τις υπηρεσίες προς τους πελάτες της.

Η Ebury Partners UK Ltd είναι εξουσιοδοτημένη και ελέγχεται από την Financial Conduct Authority (FCA), ως Οργανισμός Ηλεκτρονικού Χρήματος. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.ebury.com

SHARE