12 ελληνικές startups διεκδικούν 65.000 δολλάρια μέσω Zerofund

ZeroFund

Στο σύνολο των 153 αιτήσεων που δέχθηκε το Zerofund, συνολικά δώδεκα ιδέες –startups πέρασαν στην επόμενη φάση. Σημειώνεται ότι το Zerofund αποτελεί μια πλατφόρμα δικτύωσης για ελληνικές startups και μια γέφυρα χρηματοδότησης και συμμετοχής σ’ ένα acceleration πρόγραμμα στις ΗΠΑ,το Mindethebridge. Κόβοντας το πρώτο νήμα, οι δώδεκα ιδέες διαθέτοντας καθεμία το δημόσιο προφίλ της στο zerofund.org δέχονται σ’ αυτή τη φάση εικονικά χρήματα και πολύτιμο feedback από το κοινό ενώ στο επόμενο στάδιο σε σχετική εκδήλωση  θα κληθούν να παρουσιάσουν στο κοινό την ιδέα τους. Τότε, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να δώσει ένα πραγματικό (κι όχι εικονικό) πόσο στην startup που επιθυμεί. (για το σύνολο της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί διαβάστε παλιότερο άρθρο μας). Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Η ελληνική startup που θα καταφέρει στη συνέχεια στο διάστημα ενός μηνός να χτίσει ένα καλά δομημένο προϊόν/υπηρεσία θα ετοιμάσει τις βαλίτσες της για ΗΠΑ όπου θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 65.000 δολλαρίων από το Mindethebrige και θα συμμετάσχει στο τριμηνιαίο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα  (acceleration program). Οι δώδεκα ιδέες/ startups είναι οι εξής:

Brandadelic: Ιδέα δημιουργίας μιας πλατφόρμας από επαγγελματίες μάρκετινγκ που θα προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία και μεθόδους σε startups και μικρομεσαίες/μικρές επιχειρήσεις να κάνουν αποτελεσματικό μάρκετινγκ και να δημιουργήσουν ένα brand γύρω από το όνομα και τα προϊόντα/υπηρεσίες τους.

Fundanation: Μια πλατφόρμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μέσω της οποίας θα καθίσταται δυνατή η χρηματοδότηση επιχειρηματικών ιδεών από το κοινό (crowdfunding platform). Στόχος είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης σε διάφορες χώρες μέσω της στήριξης καινοτόμων ιδεών που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Gluc: Μια μηχανή αναζήτησης η οποία δομείται στη βάση του πλήθους των ψήφων/γνωμών του κοινού. Όταν. ένας χρήστης θέτει μια ερώτηση ή ψάχνει με μια λέξη κλειδί λαμβάνει μια λίστα από ιστοσελίδες που έχουν προταθεί από άλλους χρήστες. Οι ιστοσελίδες κατατάσσονται στην μηχανή ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων.

Letsmeet-in για..ταξιδιάρικες ψυχές: Η ιδέα αφορά στο χτίσιμο μιας web και mobile πλατφόρμας που φέρνει κοντά ταξιδιώτες που ταξιδεύουν σ’ ένα συγκεκριμένο μέρος συγκεκριμένες ημερομηνίες. Με μια απλή εγγραφή στο Facebook, twitter ή μέσω email οι ταξιδιώτες βρίσκουν τα ταξιδιωτικά τους «ταίρια»  και  μοιράζονται μαζί εμπειρίες στον τόπο που επισκέπτονται.  Μέσω της πλατφόρμας, θα υπάρχει και η δυνατότητα πρότασης οικονομικών λύσεων στο κομμάτι της διαμονής- ψυχαγωγίας για τους ταξιδιώτες.

Pinobo: Ένας ψηφιακός πίνακας όπου ο χρήστης μπορεί να αναρτήσει φωτογραφίες, βίντεο, σημειώσεις  με βάση διάφορα templates και να τα μοιραστεί με τους φίλους του.

Missum: Αξιοποιώντας τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης το missum αφορά σε μια ιδέα για την δημιουργία ενός προσωποποιημένου-μοναδικού για κάθε χρήστη περιοδικού ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά του.  Σαρώνοντας πληροφορίες από από Twitter, Facebook. RSS news feeds, το missum φιλτράρει τα άρθρα ανάλογα με τις προτιμήσεις/προφίλ του χρήστη επισημαίνοντας του επιπλέον  τις αντίθετες απόψεις/σημεία ώστε να μπορεί να  «διυλίσει» το εισερχόμενο ρεύμα των πληροφοριών καταλήγοντας στην σωστή πληροφορία που ψάχνει.

MyPortofoli: Ιδέα δημιουργίας ενός online shop όπου οι χρήστες/πελάτες θα έχουν πρόσβαση σε προϊόντα/υπηρεσίες παρεχόμενα από επιχειρήσεις με τους χρήστες να έχουν την δυνατότητα να δώσουν feedback στις τελευταίες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών/προϊόντων τους και τις επιχειρήσεις να πουλούν και να διαφημίζονται μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

N-EverAlone : Αξιοποιώντας την δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η ιδέα αυτή αφορά στην παροχή μιας ιδιότυπης υπηρεσίας: η ομάδα του N-EverAlone αναλαμβάνει να ποστάρει μηνύματα αγάπης παρουσιάζοντας/χρησιμοποιώντας ένα πραγματικό πρόσωπο ως ταίρι του χρήστη με τον τελευταίο/α να «παίρνει το αίμα του πίσω» από τον/την πρώην.

Periploos: Μια πλατφόρμα που βοηθάει τους ταξιδιώτες να οργανώσουν και να προωθήσουν ταξιδιωτικές εμπειρίες σύμφωνα με το budget τους. Ο χρήστης δεν έχει παρά να εισάγει στο σύστημα το σύνολο των χρημάτων που μπορεί να διαθέσει για το ταξίδι του και τις ημερομηνίες που θα ταξιδέψει. Κάνοντας την αναζήτησή του με βάση αυτά τα δύο στοιχεία, θα του εμφανιστούν ταξιδιωτικά «πακέτα» φτοαγμένα από άλλους χρήστες με προτάσεις για διαμονή, ψυχαγωγία, μεταφορά  κοκ για να μπορέσει να διαλέξει αυτό που του αρμόζει καλύτερα και να κλείσει τελικά το ταξίδι του.

Pinapps: Ένα mobile app  όπου ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να ψάχνει, να βρίσκει και να σχολιάζει/ψηφίζει διάφορες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα μοιράζοντας σχόλια/πληροφορίες με τους φίλους του.

Pollfish: Μια πλατφόρμα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει την δική του διαδικτυακή έρευνα (survey) απευθύνοντας την στο τεράστιο πλήθος των χρηστών κινητών τηλεφώνων. Ο χρήστης θα λάβει έγκαιρες απαντήσεις άρα και αποτελέσματα στην έρευνά του ενώ επιπλέον οι προγραμματιστές για κινητά τηλέφωνα μπορούν να επωφεληθούν από τις διαδικτυακές έρευνες ως πηγή εσόδου.

Weather ex Machina: μια εφαρμογή που συγκεντρώνει όλες τις μετεωρολογικές προβλέψεις και τις συγκρίνει με πραγματικά στοιχεία από μετεωρολογικούς σταθμούς, προσφέροντας στον χρήστη μια πιο αξιόπιστη πρόβλεψη για την περιοχή όπου βρίσκεται.

Της Ελένης Νάτση 

SHARE