>Χαρδουβέλης, Μυλωνάς και Μασουράκης αντιτίθενται στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης

> Ανώφελη θεωρούν την αναδιάρθρωση χρέους τρεις οικονομικοί αναλυτές μεγάλων ελληνικών τραπεζών και εκτιμούν πως η εφαρμογή του μνημονίου είναι η καλύτερη λύση.

Στο πλαίσιο Συνεδρίου που διοργανώθηκε από τους Financial Times, ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Alpha Bank Μιχάλης Μασουράκης, τόνισε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνον δεν αποτελεί διέξοδο και δεν έχει κανένα πρακτικό όφελος, αλλά και η συζήτηση που γίνεται μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα. Δεν πρόκειται να γίνουμε οι “μπαταχτζήδες” της Ευρώπης, ούτε όφελος υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος δημιουργείται. Δικηγορικά Γραφεία του Λονδίνου και διεθνείς τραπεζίτες απο την επενδυτικοί που ποντάρουν στην αναδιάρθρωση του χρέους μας προκειμένου να κερδίσουν, θα απογοητευτούν ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την στιγμή που εφαρμόζεται το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής έχουμε όλα τα “φόντα” να δημιουργήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα που θα σταθεροποιήσουν το χρέος μας, πρόσθεσε.

«Δεν συμφέρει με κανένα τρόπο να πούμε “δεν πληρώνω”. Το κόστος θα είναι τεράστιο, εφόσον δεν έγινε πάνω στην αναμπουμπούλα του 2010 δεν μπορούμε να το κάνουμε σήμερα, δεν πρέπει να μιλάμε για αναδιάρθρωση», είπε επικεφαλής αναλυτής της Eurobank Γκίκας Χαρδουβέλης.

Ο επικεφαλής αναλυτής της Εθνικής Τράπεζας και γενικός διευθυντής Στρατηγικής Παύλος Μυλωνάς, τόνισε ότι πρέπει να εφαρμόσουμε με συνέπεια το Μνημόνιο σε όλες τις πλευρές του. Πρέπει το πρόγραμμα να πετυχαίνει τους τριμηνιαίους στόχους του, ώστε να μην υπάρχει δυσπιστία είπε ο κ.Μυλωνάς, επισημαίνοντας ότι έχουν επιτευχθεί πολύ σημαντικά βήματα μέχρι σήμερα. Ακόμη και οι ίδιοι οι πιστωτές μας δεν επιθυμούν κάποιου είδους εθελοντική αναδιάρθρωση, στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του Μνημονίου, επισήμανε ο κ. Μυλωνάς.