Φονική καταδίωξη στο Πέραμα: Σύλληψη επτά αστυνομικών για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση συνελήφθησαν ο υπαστυνόμος και έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου -άοπλου- οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν η χρήση βίας ήταν υπέρμετρη από την απαιτούμενη για την ακινητοποίηση των δραστών.

Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Κομβικό στοιχείο στην έρευνα είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει κατά του δράστη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 30 πυροβολισμοί.

Το χρονικό της αιματοβαμμένης καταδίωξης

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα από τη χθεσινοβραδινή καταδίωξη και την ένοπλης συμπλοκής στο Πέραμα, που είχε σαν συνέπεια τον θάνατο ενός εικοσάχρονου και τον τραυματισμό άλλων επτά, μεταξύ τους κι έξι αστυνομικών.

Στο βίντεο της Καθημερινής ακούγονται οι σειρήνες των περιπολικών που καταδιώκουν το λευκό αυτοκίνητο, καθώς και οι πυροβολισμοί που ακολούθησαν. Παράλληλα, κόσμος τρέχει στους δρόμους για να καλυφθεί από τα πυρά.

Η συμπλοκή σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ομάδας άοπλων διαρρηκτών.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν άλλα δύο άτομα- κατά πληροφορίες Ρομά- να σταματήσει για έλεγχο. Το όχημα κίνησε της υποψίες λόγω ενός σπασμένου τζαμιού, πράγμα που παρέπεμπε σε διάρρηξη. Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος. Όντας στο αντίθετο ρεύμα, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από αστικό λεωφορείο.

Έπειτα, πάνω στην οδό Ελπίδοςτο όχημα εμβόλισε αστυνομικές μηχανές στην προσπάθειά του να κάνει αντιστροφή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί. Oι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η κατάστασή τους

Ακολούθησαν πυροβολισμοί από τους άνδρες της ΕΛΑΣ, που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός εκ των τριών καταδιωμένων. Ένας ακόμα τραυματίστηκε, ενώ ο τρίτος εξ’ αυτών κατόρθωσε να διαφύγει.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Όπως προέκυψε το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες από την καταδίωξη στο Πέραμα – Βίντεο

 

Αιματηρή ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών στο Πέραμα