>ΤΤ: Αναμένει κέρδη στο τρίμηνο η Marfin Analysis

>

Μετά από τρία συνεχόμενα ζημιογόνα τρίμηνα, η Marfin Analysis αναμένει κέρδη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο γ΄ τρίμηνο, εξαιτίας των ευέλικτων καθαρών εσόδων από τόκους και των κερδών από τη διαπραγμάτευση.

Ειδικότερα, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου, η χρηματιστηριακή αναμένει καθαρά κέρδη τριμήνου στα 23,6 εκατ. ευρώ έναντι των ζημιών 34,3 εκατ. ευρώ πέρυσι, προ προβλέψεων κέρδη στα 43,4 εκατ. ευρώ και καθαρά έσοδα από τόκους στα 104,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα 2,7% σε σχέση με πέρυσι.

Στο εννεάμηνο, η Marfin Analysis αναμένει για το ΤΤ ζημιές 31,1 εκατ. ευρώ έναντι των κερδών 123,1 εκατ. ευρώ το 2009, προ προβλέψεων κέρδη στα 32 εκατ. ευρώ από τα 186 εκατ. ευρώ (-82,8%).

Η προσοχή θα παραμείνει στα επίπεδα των καταθέσεων, στην εξέλιξη του spread και στη δημιουργία μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Προσθέτει ότι η πρόσφατη σπέκουλα για εξαγορές και συγχωνεύσεις, είδε την τράπεζα να επανέρχεται στο προσκήνιο των κινήσεων δημοσιονομικής ενοποίησης στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Ωστόσο, μετά από την απόσυρση της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς για την απόκτηση του κρατικού μεριδίου του 33,04%, το επίκεντρο παραμένει τώρα στις τακτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Αναμένει περαιτέρω ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για το ΤΤ το 2011, καθώς θεωρεί ότι σίγουρα θα επηρεάσουν τόσο την τιμή-στόχο (στα 4,50 ευρώ) όσο και τη σύσταση, που παραμένει hold.