Τι συμβαίνει με το MEGA CHANNEL

Σε τροχιά ισχυρής πίεσης συνεχίζει να βρίσκεται το Mega καθώς παρά τις προσπάθειες μείωσης του κόστους τα έσοδα σημειώνουν συνεχή υποχώρηση. Στο εξάμηνο ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 47,3 εκατ. ευρώ, από 57,7% πέρυσι, και η μείωσή του ήταν ταχύτερη από αυτή του κόστους, γεγονός που σημαίνει ότι το κανάλι θα χρειαστεί πρόσθετο χρήμα σύντομα και ότι η πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου δεν αρκεί. Ειδικά μάλιστα αν ληφθεί υπό όψιν ότι μέρος της διοχετεύτηκε για την αποπληρωμή υποχρεώσεων σε εταιρείες παραγωγής που ελέγχονται από φυσικά και νομικά πρόσωπα σχετιζόμενα με την ιδιοκτησία του καναλιού.

Οι ζημίες μετά από φόρους στο εξάμηνο έφτασαν τα 8,7 εκατ. ευρώ, από 1,7 εκατ. ευρώ πέρυσι και σημαντική συνεισφορά στην εξέλιξη αυτή είχε και η αύξηση των επισφαλειών από τα λουκέτα των διαφημιστικών εταιρειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εξάμηνο οι σφραγισμένες επιταγές έφτασαν στα 8,6 εκατ. ευρώ, από 4,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

 

Η οικονομική ακτινογραφία

Από την ανάγνωση των οικονομικών καταστάσεων ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο σταθμός πληρώνει για τις βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις του, που ανέρχονται σε 75 εκατ. ευρώ επιτόκια που κυμαίνονται μεταξύ 6,8% και 10,95%. Μόνο στο εξάμηνο η εταιρεία χρειάστηκε να πληρώσει τόκους δανείων ύψους 4,7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 10% του συνολικού της κύκλου εργασιών στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι ασώματες ακινητοποιήσεις-δικαιώματα προγραμμάτων ανέρχονται στο ύψος των 135,9 εκατ. ευρώ, μέγεθος διόλου ευκαταφρόνητο αν κάποιος αναλογιστεί τα έσοδα του καναλιού και τις επενδύσεις της περασμένης χρονιάς στο συγκεκριμένο τομέα. Επιπλέον εμφανίζονται δικαιώματα προγραμμάτων ύψους 39 εκατ. ευρώ που αφορούν στο κόστος τιμολογηθέντος και μη προβληθέντος μισθωμένου προγράμματος. Επιπλέον στα διαθέσιμα και ταμειακά ισοδύναμα εμφανίζονται επιταγές τρίμηνης διάρκειας σημαντικού ύψους, πράγμα που δεν προβλέπεται από τα ΔΛΠ. Σε κάθε περίπτωση η οικονομική κατάσταση που βιώνει η «Τηλέτυπος» αποτυπώνει πλήρως την εικόνα στους τηλεοπτικούς σταθμούς και το δυσχερές περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται.

axiaplus.gr