Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Ποιοι δεν θα κάνουν self test

Αίρονται και τα τελευταία περιοριστικά μέτρα κατά του κοροναϊού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή που συνεδριάζει εισηγείται άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας και μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή εισηγείται ακόμη να σταματήσουν τα self test σε εμβολιασμένους εργαζόμενους ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στο χώρο της εστίασης, όπου πλέον που θα μπορούν να είναι 10 άτομα ανά τραπέζι.

Αναφορικά με τις δεξιώσεις, θα μπορούν εφεξής να διοργανώνονται με έως και 300 άτομα, ενώ στις οργανωμένες παραλίες, θα μπορούν να βρίσκονται 120 άτομα ανά 1.000 Μ2 επιφάνεια παραλίας.

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από τον Χαρδαλιά

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18:00 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και πλέον το ερώτημα είναι από πότε θα ξεκινήσει η άρση και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων.

Αναφορικά με την κατάργηση των self test σε εμβολιασμένους εργαζόμενους, είναι πιθανό να ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Το θέμα με τη μη χρήση μάσκας αναμένεται να ισχύσει από τις προσεχείς ημέρες και φαίνεται πως θα αφορά εμβολιασμένους και μη.

Όσο αφορά στην άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας (σ.σ σήμερα ισχύει έως τη 1.30 το βράδυ) έρχεται νωρίτερα του αναμενόμενου.

Το είχε προαναγγείλει η Πελώνη

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε προϊδεάσει για τις αλλαγές που θα έρθουν, εξαιτίας και της καλύτερης επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα.

Η κ. Πελώνη εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι εντός της ημέρας θα ληφθεί απόφαση για την κυκλοφορία σε εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα.

Για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, τόνισε ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Διευκρίνισε, δε, πως αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Βελτιωμένα τα επιδημιολογικά στοιχεία – Προχωρούν οι εμβολιασμοί

Η εισήγηση της Επιτροπής και η άρση μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα έρχονται μετά την ολοένα και καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα, όπως στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι λόγω επιπλοκών του κοροναϊού.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς καθώς έχουν ανοίξει για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Οι επιστήμονες δεν σταματούν να εφιστούν πάντως την προσοχή στους πολίτες, προτρέποντας – όλους όσους είναι δισταχτικοί – να εμβολιαστούν, ώστε να προστατευθούν από μία πιθανή μόλυνση από τον ιό.