Σχόλιο αγοράς 25.05.2012

Για ακόμα μια συνεδρίαση, παρά το θετικό άνοιγμα, η αγορά κινήθηκε έντονα καθοδικά με τις τράπεζες να έχουν μεγάλο μέρος της διαμόρφωσης αυτού του κλίματος, αλλά με πρωταγωνιστές αυτήν την φορά μη τραπεζικούς τίτλους, αλλά με μεγάλη βαρύτητα στον FTSE/ASE 20 καθώς και στον γενικό δείκτης. Ο γενικός έχασε και τις 500 μονάδες κλείνοντας στις 485,18 μονάδες με τις βαριές απώλειες να καταγράφουν -3,45%. Ο τζίρος ανήλθε 32.938.236 και 29.550.191 μετοχές να αλλάζουν χέρια. Στην αγορά των πακέτων πραγματοποιήθηκε μια συναλλαγή μόνο με τον τίτλο της ΕΧΑΕ με 1.775.000 μετοχές να αλλάζουν χέρια στην προσυμφωνημένη τιμή 2,03 (0,00%) και ο τζίρος αυτής να είναι 3.603.250€

Ο τραπεζικός δείκτης κινήθηκε καθοδικά αλλά όχι με την ίδια ένταση όπως ο γενικός ή FTSE/ASE 20. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με απώλειες -0,98% στις 192,20 μονάδες για δεύτερη μέρα κάτω από τις 200,00.

Η Εθνική τράπεζα ήταν από τους τίτλους που μπόρεσαν να κλείσουν σταθερά στα 1,21€.

Θετικός πρωταγωνιστής στις τράπεζες σήμερα ήταν η μετοχή της Alpha Bank που έκλεισε στο +1,27% στην τιμή 0,7950€

Από τους πιο αρνητικούς πρωταγωνιστές για την βαριά κεφαλαιοποίηση σήμερα ήταν η κοινή μετοχή το Τιτάν που έκλεισε με απώλειες της τάξεως -10,26% στην τιμή 10,50€. Μετά την σημερινή συνεδρίαση η μετοχή του Τιτάν εισέρχεται στην λίστα με τις μετοχές υπό παρακολούθηση.

Επίσης ο τίτλος των Ελληνικών Πετρελαίων κινήθηκε έντονα καθοδικά και να ολοκληρώνει την συνεδρίαση στο 6,68% και τιμή κλεισίματος τα 4,05€

Ακόμα δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την αρνητική επίδοση ενός από τους πιο δεικτοβαρής, για τον FTSE / ASE 20 και γενικό, το τίτλο της ΕΕΕΚ. Η οποία έκλεισε με απώλειες της τάξεως το -7,38% και με τιμή κλεισίματος 11,30€.

Η αβεβαιότητα παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα και οι εκατέρωθεν δηλώσεις από την Ευρώπη, Ελλάδα, οίκους αξιολογήσεις κλπ δείχνουν ότι τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα για το ελληνικό πρόγραμμα και με το ενδεχόμενο εξόδου πλέον να είναι στην ημερήσια διάταξη.

Η αγορά πάρα την πολύ μεγάλη πίεση που έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αισιοδοξία από την άποψη μια τεχνικής αντίδρασης. Σε καθημερινή βάση οι τίτλοι γράφουν χαμηλότερα και με πολλούς από τους τίτλους να καταγράφουν πολλών ετών χαμηλά ή ακόμη και ιστορικά χαμηλά.

 

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.