Σκληρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την απαγόρευση συγκεντρώσεων

Υποκρισία καταλογίζει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία σε νέα ανακοίνωσή της, για την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τους έκτακτους υγειονομικούς κανόνες, προς αποφυγήν του συγχρωτισμού.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο κορωνοϊός κολλάει παντού, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Δεν κάνει διακρίσεις, ούτε στις εμπορικές δραστηριότητες, ούτε στις θρησκευτικές τελετές, ούτε στις πορείες που μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που συμμετέχει ή διοργανώνει.

Το απολύτως κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι ασκείται κανονικά στο πλαίσιο που ορίζουν οι έκτακτοι υγειονομικοί κανόνες, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δίνει, με μεγάλο κόστος, σκληρή μάχη κατά της πανδημίας. Είναι εντελώς υποκριτικό όμως από τη μια να καταγγέλλεις σε κάθε έξαρση την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αγνοείς προκλητικά τα υγειονομικά μέτρα που η ίδια η επιστημονική κοινότητα προτείνει».

Νωρίτερα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε: «Στις διαμαρτυρίες 100 ατόμων στα Προπύλαια κολλάει, με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, εργοστάσια ή την Ερμού δεν κολλάει – Η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο Κεραμέως που υποβαθμίζει τα ΑΕΙ». Αναλυτικά:

«Την “εργαλειοποίηση” της πανδημίας από την κυβέρνηση προκειμένου “να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις” καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων.

“H ΝΔ αντί να πάρει μέτρα πρόληψης για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να νομοθετεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εργαλειοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις στις πολιτικές της και να επιτεθεί σε δικαιώματα και στη Δημοκρατία”, υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, στηλιτεύοντας ότι η κυβέρνηση “προσπαθεί να πείσει πως ο κορωνοϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού. Μπροστά στον φόβο της για το αυριανό συλλαλητήριο, προχώρησε για άλλη μια φορά στην απαγόρευση των συναθροίσεων», συμπληρώνει.