Πελώνη: Εντός της εβδομάδας η λήψη αποφάσεων για το Πάσχα – Τι είπε για τα κορωνοπάρτι

Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει επιβαρυμένο σε όλη την επικράτεια και κυρίως στην Αττική, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ωστόσο τόνισε πως διαπιστώνεται μία τάση σταθερής αλλά αργής αποκλιμάκωσης, προσθέτοντας πως βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα εύθραυστη ισορροπία.

«Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας. Τα self test και τον εμβολιασμό».

Η κα. Πελώνη επισήμανε πως για τους εμβολιασμούς, συνεχίζεται με τρόπο υποδειγματικό η επιχείρηση Ελευθερία.

«Μεθαύριο Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς και για την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών, ενώ το επόμενο Σάββατο θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες 50-54 ετών», πρόσθεσε.

Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το Πάσχα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν εντός της εβδομάδας, αφού αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα.

Σχετικά με τα κορονοπάρτι στα πλατεία, η κα. Πελώνη επισήμανε:

«Είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε ενόψει Πάσχα, υπάρχει μία εύλογη κόπωση των πολιτών. Η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση. Μία παρέμβαση της θα μπορο΄θσε να οδηγήσει σε μαζικότερη διασπορά του ιού, ακόμη και σε επεισόδια. Η μεγάλη εικόνα είναι πως η πλειοψηφία των συμπολιτών μας είναι πως τηρούν τα μέτρα. Θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες, όπως στην πλατεία Βαρνάβα και σε άλλες πλατείες. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική».

Όσον αφορά το τέλος της καραντίνας στους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας, η κα. Πελώνη πρόσθεσε πως το άνοιγμα είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με PCR τεστ είναι πιλοτικό και δεν αφορά μετακινήσεις εντός της χώρας, καθώς ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για τους τουρίστες με ότι για τους Έλληνες πολίτες.