Παρίσι: Δύο συλλήψεις για την επίθεση κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebdo

Δύο συλλήψεις και τουλάχιστον δύο τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι κοντά στα παλαιά γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, το μεσημέρι της Παρασκευής.

H κατάσταση της υγείας δύο εκ των τραυματιών χαρακτηρίζεται κρίσιμη κατά το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές της αστυνομίας.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Καστέξ, είχε κάνει λόγο για τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

 

Οι συνθήκες και τα αίτια της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο, το γεγονός ότι τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης BFM TV και Le Figaro μετέδωσαν ότι ο ένας συλληφθείς ακινητοποιήθηκε στα σκαλιά της Όπερας της Βαστίλλης.

 

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. Στο σημείο βρέθηκε και ένα πακέτο που αρχικά κρίθηκε ύποπτο, ωστόσο τελικώς -μετά από έλεγχο- δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι εντοπίστηκε μία ματσέτα, ενώ άλλες αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι βρέθηκε ένας μπαλτάς.

 

Χιλιάδες μαθητές κλήθηκαν να παραμείνουν στα σχολεία τους στην περιοχή κοντά στο σημείο της επίθεσης, δήλωσε αξιωματούχος του δημαρχείου.

Προσωρινά, έκλεισαν για λόγους ασφαλείας και οι σταθμοί του μετρό στην ευρύτερη περιοχή.

Η επίθεση διαπράχθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εν μέσω της δίκης που διεξάγεται για τις φονικές επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015, όταν έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.