Πανικός στο STAR

Πανικός το απόγευμα στο STAR όταν ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων πως ενημερώθηκε ότι…

σε λίγο θα λάβουν email που θα τους ενημερώνει πως θα μείνουν και πάλι απλήρωτοι.

Για την ακρίβεια ότι θα λάμβαναν έναντι των δεδουλευμένων τους και η εξόφληση θα γίνει στις 15 Μαΐου. Αν και η πρόταση του εκπροσώπου ήταν να περιμένουν μέχρι και την 1η Μαΐου μήπως και άλλαζε κάτι, οι εργαζόμενοι κατέβασαν δική τους πρόταση για άμεσες κινητοποιήσεις με στάση εργασίας πάνω στο δελτίο ειδήσεων και μάλιστα την υπερψήφισαν με ψηφοφορία.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece, επικράτησε πανικός και χρειάστηκε να παρέμβει ο Μαλέλης λέγοντας πως αν κηρυχθεί στάση εργασίας αυτός δεν θα ακολουθήσει και θα βγάλει κανονικά δελτίο, μάλιστα έκανε λόγο για νταβατζήδες και συνδικαλιστές που προσπαθούν να ξεσηκώσουν αναταραχή στο σταθμό.

Είπε μάλιστα πως έχει διαβεβαιώσεις από τον Πάνο Κυριακόπουλο πως δεν θα κοπεί καμία εκπομπή και πως όλες θα συνεχιστούν και του χρόνου και δεσμεύτηκε πως δεν θα γίνει καμία άλλη απόλυση δημοσιογράφου είτε από το δελτίο ειδήσεων είτε από εκπομπή. Έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιήσει και την γνωστή πλέον απειλή, πως κινδυνεύει να μπει λουκέτο στο κανάλι εάν οι εργαζόμενοι κάνουν την στάση εργασίας,κάτι που φαίνεται τελικά πως “επιδιώκει” ο δ/νων σύμβουλος του καναλιού Πάνος Κυριακόπουλος,ακολουθώντας πιστά τον δρόμο του Γιαννίκου στο ALTER,εκβιάζοντας τους εργαζόμενους με λουκέτο.

Ακολούθησε πρόταση από τον ίδιο τον εκπρόσωπο σε σχέση με τον τρόπο που λειτουργεί και ζήτησε αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι λειτουργεί σαν νταβατζής  ή ότι προσπαθεί να οδηγήσει το κανάλι στο γκρεμό να γίνει ψηφοφορία που θα τίθεται θέμα αξιοπιστίας του. Δεν βρέθηκε όμως κανείς που να ζητήσει την παραίτησή του.

Μετά από αυτό ο Σταμάτης Μαλέλης πήρε το λόγο και είπε ότι, όταν μιλούσε για νταβατζήδες και συνδικαλιστές δεν εννοούσε των εκπρόσωπο των δημοσιογράφων Γιώργο Βότσκαρη. Με παρέμβαση του εκπροσώπου και πρόταση του ,έγινε εκ νέου ψηφοφορία και αποφασίστηκε να ανασταλεί η κινητοποίηση και να τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι και την Δευτέρα που είναι ημέρα της μισθοδοσίας.

Μέχρι αυτή την στιγμή τελικά δεν έχει σταλεί κανένα e mail που να λέει πως δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι κανονικά, πράγμα που δείχνει πως η διοίκηση του καναλιού πήρε το…μήνυμα των δημοσιογράφων ότι η ανοχή έχει και όρια, αν και το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην γίνει κανονικά η μισθοδοσία γεγονός που θα φέρει νέες ταραχές στο σταθμό με ευθύνη της διοίκησης. Όλα θα κριθούν πάντως την Δευτέρα και οι δημοσιογράφοι του καναλιού δείχνουν αυτή τη φορά πιο αποφασισμένοι από ποτέ.

planet-greece.blogspot.com