Ξύλο και προσαγωγές στην πλατεία Ν. Σμύρνης – Τι καταγγέλλουν κάτοικοι τι λέει η αστυνομία

upd: Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στους δρόμους της Νέας Σμύρνης όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συμπλοκές με αστυνομικούς το μεσημέρι στην πλατεία της πόλης.

Οι διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική παρουσία στην περιοχή φώναξαν και συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα!

Κατά την επιστροφή της πορείας από το Α/Τ και συγκεκριμένα στό ύψος της Ε. Βενιζέλου στο Τραμ ξέσπασαν νέες συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν συγκεντρωμένες στην περιοχή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνω.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου υπήρχαν αναφορές για συνωστισμό.

Πολίτες καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να «γράφουν» και να προπηλακίζουν οικογενειάρχες που είχαν πάει στην πλατεία και στο Άλσος για να χαρούν την Κυριακή.

Άξιο σημασίας είναι ότι διαρροές της αστυνομίας σε μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο «για επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη», ενώ στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται μέχρι και «μάχη σώμα με σώμα» πριν οι αρχές καλέσουν ενισχύσεις  .

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα

neasmirni1

Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών. Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Διατάχθηκε ΕΔΕ