«Ναι» στην επιστροφή της μουσικής, διατήρηση του ωραρίου εισηγείται η επιτροπή των ειδικών

Να εισηγηθούν μερική χαλάρωση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας αποφάσισαν τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή εισηγείται στην κυβέρνηση την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, αλλά μόνο με καθήμενους και τη διατήρηση του ωραρίου λειτουργίας έως τις 24.00. Όσον αφορά τα γήπεδα, η εισήγηση της επιτροπής είναι να αυξηθεί η πληρότητα στο 50%.

Υπενθυμιζεται ότι τη μερική χαλάρωση των μέτρων -και συγκεκριμένα της επιστροφής της μουσικής- είχε ουσιαστικά προαναγγείλει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση» τόνισε η υπουργός.

Παράταση στην ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Την ίδια ώρα δεκτή αναμένεται να γίνει και η εισήγηση για την παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού, που κανονικά λήγουν την 1η Φεβρουαρίου, για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να δοθεί παράταση περίπου πέντε ημερών στους πολίτες προκειμένου να κάνουν την τρίτη δόση και να ανανεώσουν το πιστοποιητικό τους.

Ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν πιθανότατα σήμερα το απόγευμα.