Κρήτη: Για τρίτη ημέρα καίει η πυρκαγιά στην Κάνδανο

Για δεύτερη βραδιά συνεχίστηκε η προσπάθεια της Πυροσβεστικής στην Κρήτη προκειμένου να σβήσει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και αναζωπυρώθηκε την Πέμπτη.

Η φωτιά καίει για τρίτη ημέρα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι επιχειρούν στην περιοχή με ανέμους εντάσεως έως και 9 Μποφόρ.

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος 38 οχήματα, 100 άντρες και 70 πεζοπόροι, ενώ εκτός από τα μηχανήματα του Δήμου Καντάνου και Σελίνου όμοροι δήμοι έχουν στείλει υδροφόρες και μηχανήματα για την ανάσχεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, από νωρίς το πρωΐ ξεκίνησαν εκ νέου και οι ρίψεις από ελικόπτερα

Απειλήθηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικοισμοί

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης απειλήθηκαν σπίτια καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών όμως χάρη στις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και στα δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

Το απόγευμα αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση των οικισμών Σκλαβοπούλα και Παπαδιανά καθώς των παραλιών «Κεδρόδασος» και «Ελαφονήσι».

Μάλιστα κάποια στιγμή η φωτιά απείλησε τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ψηλά στο Μούστακο στο σημείο όπου βρίσκονται τα ραντάρ, ωστόσο οι πυροσβέστες αποσώβησαν τον κίνδυνο.