Κλουκίνας – Λάππας: Εκμίσθωση καταστήματος σε μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών

Στην εκμίσθωση καταστήματος ιδιοκτησίας της συνολικής επιφάνειας 884 τ.μ. επί της οδού Ερμού 44 σε μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών προχώρησε η εταιρεία Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι.ΛΑΠΠΑΣ Α.Ε.

Πρόκειται για το δεύτερο ακίνητο της Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι.ΛΑΠΠΑΣ Α.Ε. στην οδό Ερμού το οποίο πλέον χαρακτηρίζεται ως επενδυτικό, καθώς η εταιρεία διαθέτει ένα ακόμη κατάστημα συνολικής επιφάνειας 1.438 τ.μ. μισθωμένο στην εταιρεία ZARA. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η τιμή του μηνιαίου μισθώματος αξιολογείται από την αγορά ως ιδιαίτερα ικανοποιητική και αυξάνει σημαντικά την εκτιμώμενη αγοραία αξία του ακινήτου σύμφωνα με τη φετινή έκθεση (Μάρτιος 2021) των Ανεξάρτητων Εκτιμητών ‘FVAT Advisory S.A. – Θ.Κωνσταντακόπουλος’ σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκθεση των ίδιων Ανεξάρτητων Εκτιμητών το 2018».

Η ενοικίαση του εν λόγω καταστήματος, το οποίο μέχρι σήμερα ιδιοχρησιμοποιείται ως κατάστημα Mothercare, συντάσσεται με έναν από τους βασικούς στόχους της εταιρείας για το 2021 που αφορά την εκμετάλλευση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας που διαθέτει για τη δημιουργία σταθερού εισοδήματος.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση αποτελεί επίσης μέρος της στρατηγικής επανασχεδιασμού του δικτύου των σημείων πώλησης και των καταστημάτων της εταιρείας. Συγκεκριμένα η στρατηγική περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη επένδυση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τη διατήρηση μεγάλων περιφερειακών καταστημάτων πλήρους συλλογής καθώς και μικρότερων σημείων πώλησης σε εμπορικούς δρόμους. Παράλληλα η εταιρεία συνεχώς εξετάζει νέες ευκαιρίες για δημιουργία καταστημάτων σε νέα εμπορικά κέντρα ή σε υπάρχοντα που δεν είχε προηγούμενη παρουσία, προκειμένου να στεγάσει τα εμπορικά σήματα Mothercare & Early Learning Centre, ενώ έχει προβεί ήδη στην ανακαίνιση κάποιων υφιστάμενων σημείων πώλησης και σχεδιάζει την ανακαίνιση των υπολοίπων.