>Κέρδη για την Deutsche Bank το γ΄ τρίμηνο

>

Υψηλότερα των προσδοκιών ήταν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της Deutsche Bank, καθώς οι παραδοσιακές της τραπεζικές δραστηριότητες και οι δραστηριότητες με πελάτες λιανικής, βοήθησαν ώστε να εξισορροπηθούν οι απώλειες από το investment banking.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 0,9 δισ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων για 0,572 δισ. ευρώ, και σε σχέση με τις ζημιές ύψους 1,05 δισ. ευρώ που σημείωσε πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 725 εκατ. ευρώ από τις ζημιές 1,21 δισ. ευρώ του περασμένου έτους, εξαιτίας της εξαγοράς της Deutsche Postbank. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 343 εκατ. ευρώ.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι το γ΄ τρίμηνο ήταν πολύ ασθενές για τις επενδυτικές τράπεζες και ίσως να είναι και ο πάτος, αλλά αυτό εξαρτάται από την έκβαση της κρίσης χρέους.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα η γερμανική τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, τονίζοντας ότι θα απομειώσει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ σε ελληνικό κρατικό χρέος στο γ΄ τρίμηνο, μειώνοντας τη συνολική καθαρή έκθεσή της στην Ελλάδα σε περίπου 760 εκατ. ευρώ.