>Θρίλερ με την έλευση της Τρόικας

>
Στα μέσα του Απριλίου αναμένεται πλέον η έλευση του κλιμακίου της τριμερούς στην Αθήνα. Κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον δήλωσαν στο Capital.gr ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε άτυπη δεκαπενθήμερη προθεσμία για να οριστικοποιηθούν τα στοιχεία, που αφορούν στο θέμα των εκτιμήσεων για το 2010.

“Η αποστολή αυτή αφορά στο να δώσει η κυβέρνηση διευκρινίσεις για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα μέτρα, που αυτό θα περιλαμβάνει. Από τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις, τι διευκρινίσεις να δώσει;”, τονίζει η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη της τρόικας αναμένονταν στη χώρα μας σταδιακά από την επόμενη Δευτέρα. Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή και υποστηρίζει ότι οι ελεγκτές μπορεί να έρθουν με 2-3 μέρες καθυστέρηση. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι για τις επόμενες ημέρες αυτού του διαστήματος, υπάρχει η απεργία των δημοσιογράφων και ότι η συγκεκριμένη πηγή από το ΔΝΤ είναι εξαιρετικά αξιόπιστη, σε θέση να γνωρίζει, και ουδέποτε έχει διαψευστεί στο παρελθόν.

Νεκτάριος Β. Νώτης
Πηγή:www.capital.gr