Επεισόδια με χημικά στη συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα – 14 προσαγωγές

Επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της νέα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 14 προσαγωγές ατόμων.

Οι διαδηλωτές αποκλείστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο τέλος της οδού Σταδίου, στη συμβολή με την πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Η πλατεία Συντάγματος ήταν κλειστή για όλους τους πολίτες από τις αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να περάσουν στην Πανεπιστημίου μέσω της οδού Βαλαωρίτου.

Εκεί υπήρξε η άμεση αντίδραση από την Αστυνομία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το όχημα της αύρας.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους δρόμους που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Στο κάλεσμα για τη σημερινή διαδήλωση, οι διοργανωτές ανέφεραν ότι «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πλήρως ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατοπίσει το πρόβλημα στη δήθεν μη προσφυγή στη δικαιοσύνη ήταν προσχηματική.

Να πάψει η κυβέρνηση να επιρρίπτει τις ευθύνες της στον ίδιο τον απεργό και την υπεράσπιση. Έχει τη λύση στα χέρια της και καλείται απλώς στην εφαρμογή του νόμου».

Σύμφωνα με το νεότερο ανακοινωθέν, η υγεία του Κουφοντίνα είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι γιατροί προχώρησαν σε ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.