Γεννηματά: Η κυβέρνηση παραδίδει τους αδύναμους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες

Διαδοχικές συναντήσεις είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με εκπροσώπους επιχειρήσεων και δικηγορικών συλλόγων με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τον νέο πτωχευτικό κώδικα που συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά τις συναντήσεις η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που συζητείται στη Βουλή, δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία και δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία για τους έντιμους επιχειρηματίες.

“Η κυβέρνηση έτσι οδηγεί σε μαζικές πτωχεύσεις, ο κ. Μητσοτάκης, αφήνει τους αδύναμους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες. Μετατρέπει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές του σπιτιού τους”, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε ότι άκουσε τις διαφωνίες των εκπροσώπων των φορέων με την πρόταση της κυβέρνησης.

“Είμαστε η μόνη παράταξη που προστάτευσε πραγματικά την πρώτη κατοικία σε πολύ δύσκολες εποχές. Είμαστε η μόνη παράταξη που στήριξε και στηρίζει τη μεσαία τάξη.

Το Κίνημα Αλλαγής θα παλέψει για να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία που υπηρετεί την ανάπτυξη της χώρας, την οικονομική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή”, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.