Αντώνης Πίκουλας: Η ΝΕΑ Διαπλοκή, οι ΞΕΝΟΙ παίκτες και ο Λ. Παπαδήμος!

– Γιατί τα ξένα συμφέροντα, σε συνεργασία με ντόπιους διαπλεκόμενους, πιέζουν να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου

– Γιατί αποσκοπούν στην ύπαρξη ακυβερνησίας μετά τις εθνικές εκλογές

Εκείνο που στις μέρες μας έχει μεγάλη σημασία να παρατηρήσει κανείς είναι ότι στο νέο επιχειρηματικό σκηνικό που τούτη την ώρα διαμορφώνεται στην Ελλάδα της τρόικας και του ΔΝΤ, καθίσταται πλέον ορατή μια ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, εντελώς διαφορετική από εκείνη με την οποία είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια να ζούμε!

Η νέα αυτή Διαπλοκή προκύπτει αδιαμφισβήτητα από την παρουσία και το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας ή για την απόκτηση ΦΙΛΕΤΩΝ του κράτους από τα κάθε λογής ΞΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, είτε αυτά προέρχονται από το Κατάρ, είτε από τη Γερμανία, είτε από αλλού…

Οι ΞΕΝΟΙ λοιπόν αποτελούν τον ΝΕΟ ΠΑΙΚΤΗ στον εγχώριο επιχειρηματικό χάρτη και είναι προφανές πως έχουν ήδη ρίξει γέφυρες ή έχουν διαμορφώσει σχέσεις με πολιτικούς και κόμματα προκειμένου να έχουν τις κατάλληλες προσβάσεις σε εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις!

Είναι επομένως προφανές πως η ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, αυτή των ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ συμφερόντων, κυρίως ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ, αφού ακόμη και το Κατάρ προβάλλει ως πολιορκητικό κριό των επιδιώξεών του γερμανικές τράπεζες, όπως εκείνη του κ. ΑΚΕΡΜΑΝ, επιδιώκει αυτή την ώρα δύο πράγματα:

ΠΡΩΤΟΝ, να μη γίνουν ακόμη εκλογές και να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης, προκειμένου να πραγματοποιηθούνΑΜΕΣΑ ιδιωτικοποιήσεις όπως εκείνη του ΟΠΑΠ, για παράδειγμα, στην επίσπευση της οποίας παρενέβη ΚΑΙ ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος…

Και στην προσπάθειά της αυτή, η ΞΕΝΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, είτε μέσω των πρεσβειών, είτε απευθείας, έχει βρει συμμάχους και υποστηρικτές πολιτικά πρόσωπα από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου, καθώς και στον εκδοτικό τομέα, όπου ήδη διαπιστώνεται μια «γραμμή» από συγκεκριμένα Συγκροτήματα!

Εκείνο επίσης που είναι σαφές και δεν αμφισβητείται είναι ότι την ώρα τούτη η ΞΕΝΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ έχει καταφέρει να περνάνε ως ΝΟΜΟΙ του κράτους, μέσα από τροπολογίες και νομοθετήματα, ΟΛΕΣ της οι ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ, είτε αυτές αφορούν αλλαγή χρήσεων γης και συντελεστών δόμησης, π.χ. Αστέρας Βουλιαγμένης, είτε να δίνεται η δυνατότητα για τη δημιουργία καζίνο, εμπορικών κέντρων και αστικής ανάπτυξης πάνω στη θάλασσα, π.χ. Ελληνικό και Αγιος Κοσμάς!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, εάν προκηρυχθούν τώρα εκλογές, να ΜΗΝ προκύψει αυτοδυναμία, προκειμένου μέσα από κυβερνήσεις συνεργασίας η όποια εγχώρια εξουσία να είναι εξαιρετικά ευάλωτη στις απαιτήσεις των ξένων, που θα μπορούν σε κάθε ευκαιρία να την… εκβιάζουν με… νέα μέτρα ή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Το λυπηρό σε αυτή τη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ εξέλιξη είναι ότι η ΞΕΝΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ έχει ήδη προσεγγίσει ΕΓΧΩΡΙΑεπιχειρηματικά συμφέροντα και ντόπιους μεσολαβητές, στους οποίους έχει υποσχεθεί μέρος της προς διανομή πίτας του Δημοσίου!

Και το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου είναι ότι στην επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων πιέζεται να παρέμβει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Παπαδήμος, τον οποίο ούτως ή άλλως οι ξένοι κύκλοι εμφανίζουν ως μια σοβαρή λύση σε ενδεχόμενο ακυβερνησίας μετά τη διενέργεια εκλογών!!!

Καταλάβατε…