Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το Tier II της Alpha Bank – Στο 5,5% η αρχική τιμολόγηση του ομολόγου

Στην περιοχή του 5,5% διαμορφώνεται η αρχική τιμολόγηση του ομολόγου της Alpha Bank, σύμφωνα με το Reuters, καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (Tier II) από την τράπεζα, που δρομολογεί την έξοδο στις αγορές για την άντληση κεφαλαίων 500 εκατ. ευρώ περίπου.

Το ομόλογο θα είναι διάρκειας 10,25 ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά τα 5,25 έτη και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η αξιολόγησή του θα είναι Caa2 από την Moody’s και CCC από την S&P. Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια έκδοση, στην οποία προχωρά η Alpha Bank η οποία είχε αντλήσει τον Φεβρουάριο του 2020 επίσης 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25%.

Η προσφυγή στις αγορές επιχειρείται στο πλαίσιο της υποχρέωσης διεύρυνσης της σύνθεσης των κεφαλαίων της με τίτλους δεύτερης διαβάθμισης (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), που επιβάλλουν οι εποπτικές αρχές, αλλά και της στρατηγικής της διοίκησης για διατήρηση της υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας, που θα της επιτρέψει να προχωρήσει στο σχεδιασμό της για περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων.

Η διοίκηση της Alpha Bank επιδιώκει να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που υπάρχει στις αγορές μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner για την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων Cepal στο πλαίσιο της τιτλοποίησης του χαρτοφυλακίου Galaxy, αξίας 1,8 δισ. ευρώ, που αποτέλεσε τη δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Alpha Bank: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το Tier II 500 εκατ. ευρώ