Το ΤΤ «έτρεξε» στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

Δίπλα σε αθλητές, πολίτες και παιδιά «έτρεξε» και φέτος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η Τράπεζα, επίσημος χορηγός του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και ονομαστικός χορηγός του Παιδικού Αγώνα (Kid’s Run) 700μ. συνέδεσε και φέτος τη συμμετοχή των υπαλλήλων της με φιλανθρωπικό σκοπό.

Αποταμίευση εθελοντισμού

Προβάλλοντας την ανθρωπιστική διάσταση του Αγώνα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επέλεξε για 2η συνεχή χρονιά να ενισχύσει οικονομικά τα συσσίτια απόρων του Δήμου Αθηναίων που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με αγορά γευμάτων, για κάθε τερματισμό υπαλλήλου της Τράπεζας που συμμετείχε στον Κλασικό Μαραθώνιο των 42 χιλιομέτρων, ή στις διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων.

«Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε έναν τόσο σημαντικό θεσμό όπως ο Κλασικός Μαραθώνιος», εξηγεί ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Κλέων Παπαδόπουλος.  «Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον ΣΕΓΑΣ, «τρέχει» σήμερα δίπλα στους αθλητές και τους πολίτες. Και είναι σημαντικό ότι η διοργάνωση αυτή δίνει την ευκαιρία και σε παιδιά να συμμετάσχουν, βάζοντας από νωρίς τον αθλητισμό στη ζωή τους».

Λιλιπούτειοι μαραθωνοδρόμοι

Ο αγώνας των μικρών δρομέων διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά, να βιώσουν την αξία της συμμετοχής και της σωματικής άσκησης, αλλά και το ξεχωριστό συναίσθημα του τερματισμού μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Υπολογίζεται ότι στο φετινό Αγώνα Παιδιών οι παιδικές συμμετοχές διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρσι, καθώς έλαβαν μέρος περίπου 600 παιδιά, ηλικίας 9 – 12 ετών.

Οι λιλιπούτειοι δρομείς με τον τερματισμό τους γέμισαν συναισθήματα περηφάνιας τους παρευρισκόμενους στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το νήμα του Αγώνα Παίδων έκοψαν ο Δημήτρης Τζήκας και η Ιωάννα Πανοπούλου, οι οποίοι βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο του ΤΤ, ενώ παρούσα στην απονομή ήταν και η Χάλκινη Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία μοίρασε αυτόγραφα στους μικρούς δρομείς.