Τη στήριξη των ανέργων ασφαλιστών ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων

Οι θέσεις εργασίας στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανάκληση της άδειας της εταιρίας “Διεθνής Ένωσις” και σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου:

“Έπειτα από τις συναντήσεις της Ομοσπονδίας και του ΣΥΑΕ με την εργοδοσία της εταιρίας ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ, την ΕΑΕΕ και την ΔΕΙΑ, ακολούθησε αντίστοιχη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου. Κατά την συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέπτυξαν τις θέσεις τους τόσο για την προβληματική και αναποτελεσματική αντιμετώπιση του όλου θέματος από την πλευρά της Πολιτείας και της Εποπτικής Αρχής όσο και για τα μέτρα στήριξης των απολυμένων συναδέλφων που είναι αναγκαίο να υπάρξουν». Ο σύλλογος επανέλαβε τις θέσεις του για την αξία και χρησιμότητα της χρήσης προληπτικών μέτρων – μεταξύ αυτών και το μέτρο του Επιτρόπου – «προκειμένου να μην φθάνουμε στο σημείο της ανάκλησης της άδειας μιας εταιρίας».

Ταυτόχρονα σημειώθηκε ότι όλη αυτή η τακτική οδηγεί με ακρίβεια στην εξαφάνιση των μικρομεσαίων και Ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεων με σοβαρότατες συνέπειες για τις θέσεις εργασίας και την οικονομία της χώρας.

Ο σύλλογος ζητάει την πολιτική παρέμβαση του υπουργείου προς την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος προκειμένου να πεισθούν οι εργοδότες να προσλαμβάνουν εργαζόμενους ανάλογα με το ύψος των χαρτοφυλακίων που μεταφέρονται σ’ αυτές ενώ ζητήθηκε να υπάρξει η δυνατότητα δημιουργίας πλαισίου στήριξης των ανέργων ασφαλιστών μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Ο υφυπουργός, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, συμφώνησε με τα αιτούμενα “αλλά δήλωσε αναρμοδιότητα και αδυναμία να παρέμβει ουσιαστικά για την υλοποίησή τους”. Οι εργαζόμενοι επιδιώκουν συνάντηση και με τον υπουργό εργασίας και με την διοίκηση του ΟΑΕΔ.