Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΙΡΜΑ “ΧΤΥΠΑ” ΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΣΤΙΣ 13.00 – ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ

Στο έλεος του "Ίρμα" η Φλόριντα

Με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα υψηλότερη από 200 χιλιόμετρα την ώρα, κινείται ο τυφώνας Ίρμα προς τη Φλόριντα, αφού  πέρασε από την Κούβα προκαλώντας ευτυχώς μόνο  υλικές ζημιές στην κεντρική και την ανατολική μεριά της χώρας. Σύμφωνα με τις κουβανικές αρχές, προκάλεσε «σοβαρές» υλικές ζημιές στις κεντρικές επαρχίες Καμαγουέι και Σιέγο ντε Άβιλα τις τελευταίες 24 ώρες, ειδικά στα κάγιος, τα τουριστικά νησάκια, που είχαν αποκοπεί από τον κόσμο το βράδυ του Σαββάτου.

Περί τις 00:00 (07:00 ώρα Ελλάδας) το μάτι του κυκλώνα Ίρμα έφθασε στα στενά της Φλόριντας και το φαινόμενο θα αρχίσει να πλήττει τις ακτές της αμερικανικής Πολιτείας περί τις 06:00 (13:00 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή,

Ο «Ίρμα» εκτιμάται ότι θα προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στη Φλόριντα, ενώ η πρωτεύουσα, το Μαϊάμι, θυμίζει πόλη – φάντασμα, καθώς άλλοι κάτοικοι εκκενώνουν την περιοχή, και άλλοι έχουν κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια τους, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, παρά τις προειδοποιήσεις για να φύγουν. Ειδικότερα, περίπου το ένα τρίτο των κατοίκων της Φλόριντα, δηλαδή 6,3 εκατ. άνθρωποι, διατάχτηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους.

Στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 19.00. Περίπου 220.000 καταναλωτές στην Φλόριντα δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα την Κυριακή το πρωί, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.


 

Κυκλώνας Ίρμα: Πλησιάζει τη Φλόριντα – Οι αρχές καλούν 5,6 εκατ. πολίτες να την εκκενώσουν