Μανχάταν: Τρομοκρατική επίθεση με 8 νεκρούς

 

 

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Μανχάταν: 8 νεκροί από επίθεση με φορτηγόupd:  Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν χθες, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ποδηλατόδρομο στο Μανχάταν. στην οδό West, βόρεια της οδού Chambers.

Ο  δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, έκανε λόγο για άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια.

Ο οδηγός, 29 ετών, ο οποίος κρατούσε ένα αεροβόλο και ένα όπλο του πέιντμπολ, δέχθηκε εν συνεχεία πυρά από αστυνομικούς και βρίσκεται υπό κράτηση σε νοσοκομείο.

Το FBI αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό, για το οποίο ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το περιστατικό στο Μανχάταν «μοιάζει με ακόμη μία επίθεση από ένα πολύ άρρωστο και διαταραγμένο άτομο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Η υπόθεση παρακολουθείται στενά από τις αρχές», πρόσθεσε ο κ. Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter και συμπλήρωσε: «Όχι στις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο φορτηγό του δράστη βρέθηκαν φωτογραφίες με σημαίες του ISIS και χείρογραφο σημείωμα -γραμμένο στα άγγλικα- στο οποίο έγραφε πως έκανε την επίθεση για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους».

Δράστης του χτυπήματος είναι, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο 29χρονος  Σαϊφούλο Σάιποφ, που διέμενε στην Τάμπα της Φλόριντα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣΚ, ΜΑΚΡΟΝ

Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Αμερικής, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, οι οποίοι χτυπήθηκαν από όχημα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Τουσκ έκανε λόγο για αρρωστημένη, αλλά μάταιη προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι άνθρωποι της Νέας Υόρκης και του ελεύθερου κόσμου.

Επίσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε μέσω Twitter την αλληλεγγύη του προς τις ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας ότι «ο αγώνας μας για την ελευθερία μας ενώνει περισσότερο από ποτέ άλλοτε».

ΟΙ 5 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Πέντε υπήκοοι Αργεντινής συγκαταλέγονται ανάμεσα στους οκτώ θύματα της επίθεσης στο Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΞ της Αργεντινής αναφέρει πως τα θύματα «κατάγονταν από το Ροσάριο» και ανήκαν «σε μια ομάδα φίλων που είχαν πάει (στη Νέα Υόρκη) για να γιορτάσουν την 30ή επέτειο από το τέλος των σπουδών τους στην πολυτεχνική σχολή».

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μανχάταν: Φορτηγό παρέσυρε ποδηλάτες και άνοιξε πυρ - Τουλάχιστον έξι νεκροί

Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ποδηλατόδρομο στο Μανχάταν σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς. Στη συνέχεια ο οδηγός άνοιξε πυρ, μεταδίδει το Associated Press.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε στο Twitter ότι ένα άτομο έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και απέκλεισαν την περιοχή.

Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στον αυτοκινητόδρομο Γουέστ Σάιντ.