Για απομόνωση και διχαστικό λόγο κατηγορεί τον Α. Τσίπρα η αντιπολίτευση

vouli2Για απομόνωση του πρωθυπουργού από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού και διχαστικό λόγο, κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 

ΝΔ

«Ο κ. Τσίπρας αμετανόητος απέδειξε άλλη μια φορά ότι δεν διαθέτει κανένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Εμφανίστηκε απόμακρος από τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της κυβέρνησής του, που χειροτερεύει τη ζωή των πολιτών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ με αφορμή την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη ΝΔ το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι η διατήρησή του στην εξουσία και ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από τον αντισυνταγματικό ?νόμο Παππά? και τον ακυρωμένο διαγωνισμό που έκανε.
«Συκοφαντίες, ψέματα, καθεστωτισμός και εμμονή στη στήριξη του υπουργού – καναλάρχη.

Η απολογία του δεν πείθει κανέναν» τονίζει η ΝΔ επαναφέροντας και το ερώτημά της για την παρουσία του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Ας σταματήσει επιτέλους τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και ας εξηγήσει στους απογοητευμένους πολίτες που εξαπάτησε, τι σχέση έχει με τους ανθρώπους των Panama Papers που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου.
Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου – ειδικευμένος στις offshore – στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΚΚΕ

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ τονίζει:

«Τη μέρα που η κυβέρνηση ξεκινάει τη συζήτηση με τους «θεσμούς» για το νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιλέγουν να αντιπαρατεθούν γύρω από το προσφιλές τους και ταυτόχρονα αποπροσανατολιστικό ζήτημα της διαπλοκής, προκειμένου να κρύψουν την ταύτισή τους στα αντεργατικά μέτρα του 3ου μνημονίου».

ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Τσίπρας απομονωμένος πια από τους Έλληνες πολίτες , προσπάθησε σήμερα να πείσει τουλάχιστον το κόμμα του, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει, τον αποκαλύπτει:

Ο κ. Τσίπρας επεχείρησε να ελέγξει την ενημέρωση με κάθε είδους μεθοδεύσεις και όχι να ρυθμίσει το τοπίο των ΜΜΕ.

Ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που συμφώνησε με τον Σόιμπλε το 2015 και τον Μάιο 2016 για να συζητηθεί το χρέος στην ουσία του μετά το 2018,και τώρα όλοι του το θυμίζουν.

Είναι πολύ αργά για αυτόν πια. Ο Ελληνικός λαός τον γνώρισε και τον εγκατέλειψε . Χωρίς επιστροφή ».

ΔΗΜΑΡ

Ο πρωθυπουργός σήμερα για άλλη μια φορά αντιπολιτεύτηκε την αντιπολίτευση, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσιπρας δήλωσε ασυμβίβαστος και ταυτόχρονα ότι το μνημόνιο το επέλεξε ο ίδιος με αυτά τα μέτρα και εμπροσθοβαρές. Δήλωσε ότι ¨”πρέπει να μπει ένα τέλος στη αδήλωτη και μαύρη  εργασία¨. Αναρωτιόμαστε σε ποιόν απευθύνετε για να το κάνει. Δεν έχει καταλάβει ότι κυβερνά εδώ και είκοσι μήνες;», επισημαίνει η ΔΗΑΜΡ.

«Το πιο επικίνδυνο σημείο της ομιλίας του ήταν ο διχαστικός λόγος, χώρισε τους Έλληνες σε ¨εμείς” και “αυτοί”, δήλωσε ότι “έχουμε μπει σε φάση πολεμική¨ Η χώρα όμως δεν χρειάζεται το διχασμό και την τεχνητή  πόλωση  αλλά την εθνική συνεννόηση. Μετά από όλα αυτά μοιάζει ως το πιο σύντομο ανέκδοτο το σημείο της ομιλίας του που αναφέρει ότι η πολιτική του θα αφήσει αριστερό ίχνος και προοδευτικό αποτύπωμα», καταλήγει η ανακοίνωση.