ΓΑΖΑ: Με όπλα “made in USA” οι επιθέσεις του Ισραήλ

Λίγες ώρες αφότου η Ουάσιγκτον καταδίκασε έντονα την ισραηλινή επίθεση εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα, όπου είχαν βρει καταφύγιο δεκάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι, ήρθε η επιβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ επανεφοδίασαν το Ισραήλ με πολεμεφόδια.

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε… επανεφοδιασμό στις 20 Ιουλίου προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση των αποθεμάτων του και το αμερικανικό Πεντάγωνο ενέκρινε την πώληση τρεις ημέρες αργότερα.

«’Ηταν υπουργική απόφαση και δεν χρειαζόταν την έγκριση του Λευκού Οίκου» σχολίασε το Πεντάγωνο. Εν τω μεταξύ το Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να μειώσει την παγκόσμια κριτική, ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για το πλήγμα στο σχολείο του ΟΗΕ.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι, οι Ηνωμένες Πολιτείες “έχουν δεσμευτεί να εγγυώνται την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι καθοριστικό για τα εθνικά συμφέροντά τους να παρέχεται βοήθεια στο Ισραήλ για να αναπτύσσει και να διατηρεί ισχυρή ικανότητα αυτοάμυνας”. Σε αυτό το πλαίσιο εγκρίθηκε η συγκεκριμένη πώληση αμυντικού εξοπλισμού, στις 23 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ – Επιστρατεύει 16.000 επιπλέον εφέδρους