ΧΑ: Σχόλιο Αγοράς 14.05.12

Σε αρνητικό έδαφος και η σημερινή συνεδρίαση, παρά την προσπάθεια των τραπεζών ενδοσυνεδριακά να γυρίσουν σε θετικό έδαφος. Ο γενικός δείκτης έκλεισε κάτω από τις 600 μονάδες παρά το ότι μετρίασε τις αρχικές απώλειες, στο -4,56% στις 584,4 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε σε 38.882.175€ και 27.777.396 μετοχές να αλλάζουν χέρια. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε στο –0,86% στις 228,98 μονάδες.

Στους θετικούς πρωταγωνιστές στο τραπεζικό κλάδο ήταν ο τίτλος της ΑΛΦΑ με κέρδη 2,34% και τιμή 0,7880€.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε και η μετοχή της ΕΥΡΩΒ στα 0,5190€ (+3,18%)

Στο +1,49% στην τιμή 0,34€ έκλεισε και το ΤΤ

Το σημερινό κλείσιμο δεν αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για την αγορά, που πιθανότερο στις ερχόμενες συνεδριάσεις να δούμε και χαμηλότερα επίπεδα.

Όσο η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει, τόσο η αγορά θα κινείτε νευρικά με πτωτικές διαθέσεις. Όλα αυτά σε συνάρτηση με το βαρύ πτωτικό κλίμα των ξένων αγορών που επικρατεί σήμερα.

Δεν πιστεύουμε ότι επηρεάζουν άμεσα την ελληνική αγορά η κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αλλά σίγουρα προσθέτουν περισσότερη αβεβαιότητα με συνέπια να «βαραίνει» περισσότερο το κλίμα.


Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή 
οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

 

Πηγή: DSP CAPITAL
email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.
SHARE