ΧΑ: Σχόλιο Αγοράς 11.05.12

Έντονα αρνητική συνεδρίαση σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά και από το διαφαινόμενο αδιέξοδο για την σύσταση κυβέρνησης και την μάλλον αναπόφευκτη προσφυγή στις κάλπες για επαναληπτικές εκλογές.

Ο τζίρος ανήλθε σε 147.264.719€ (καθαρός τζίρος 41.330.291€) και 35.488.829 (χωρίς πακέτα 27.338.829) μετοχές άλλαξαν χέρια. Στις συναλλαγές μέσω πακέτων ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 105.934.500€ με το πακέτο της ΕΕΕΚ 8.000.000 μετοχές στην τιμή 13.20€.

Στο επίκεντρο των πωλήσεων βρέθηκε στο σύνολο της η αγορά και φυσικά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τις βαριές απώλειες και οι τραπεζικοί τίτλοι. Ο δείκτης των τραπεζών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με απώλειες της τάξεως του 6,75% στις 230,96 μονάδες, εξανεμίζοντας τα χτεσινά κέρδη καθώς και τις προσδοκίες για υψηλότερα επίπεδα.

Δείκτης Τραπεζών

Τις μεγαλύτερες απώλειες από τις τράπεζες κατέγραψε η ΑΤΤ κλείνοντας στο -10,93% στην τιμή 0,2200€

ΑΤΤ
ΑΤΤ

ακολούθησε η ΕΥΡΩΒ με απώλειες -9,69% (0,5030€)

ΕΥΡΩΒ
ΕΥΡΩΒ

 

και το ΤΤ -9,46% (0,3350€).

ΤΤ

 

 

Η νευρικότητα παραμένει το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς και οι πολιτικές εξελίξεις ο μοχλός για την οποιαδήποτε κίνηση. Δεν θα θέλαμε να κάνουμε κάποια εκτίμηση για την αγορά διότι αναμένουμε ένα θερμό Σαββατοκύριακο από θέμα πολιτικών εξελίξεων. Επίσης θα περιμέναμε να δούμε την πορεία των ανοικτών θέσεων σε συμβόλαια δεικτών και μετοχών για να εκτιμήσουμε όσο γίνεται καλύτερα την σημερινή συνεδρίαση.

Σας ευχόμαστε ένα καλό σαββατοκύριακο.

 

 

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

 

DSP CapitalDSP Capital

 

Πηγή: DSP CAPITAL

 

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

 

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

 

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

 

Πρόσβαση σε προϊόντα:

 

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.


SHARE