ΧΑ: Διόρθωση κάτω από τις 600 μονάδες

Εκατέρωθεν των 600 μονάδων, με εναλλαγές προσήμου, κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. την Πέμπτη, εν αναμονή ανακοινώσεων για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και με το ενδιαφέρον της αγοράς να στρέφεται παράλληλα στην εξέλιξη του κόστους δανεισμού της Ισπανίας.

Για τις τράπεζες η διόρθωση συνεχίζεται, μετά το χθεσινό -10%, ενώ στον FTSE20 η εικόνα είναι μικτή, με μοναδικές μετοχές σε θετικό έδαφος αυτές των Motor Oil, ΕΛΠΕ και KAE.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις στη σύνθεση του 20άρη δέχεται ο τίτλος του ΟΤΕ, υποχωρώντας έως και άνω του 9% νωρίτερα μετά τα χθεσινά υψηλά κέρδη (+10,05%.

Ακολουθούν με απώλειες άνω του 6% οι τίτλοι των Eurobank, ETE και Alpha Bank, ενώ πτωτικά σε ποσοστό 5,51% κινείται η Τρ. Πειραιώς.

Για μικτή εικόνα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση κάνει λόγο στη σημερινό πρωινό της report η Beta Securities, σημειώνοντας ότι η διόρθωση στις τράπεζες συνοδεύθηκε από αξιόλογη άνοδο σε άλλους εμπορικούς και βιομηχανικούς τίτλους, όπως οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ κ.ά.

Όπως σχολιάζει η χρηματιστηριακή, τα παραπάνω συντείνουν στο ότι οι εισροές αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ταμπλό εστιάζουν σε συγκεκριμένους κλάδους, δίνοντας προβάδισμα με χαρτοφυλάκια με λιγότερο επιθετικό προσανατολισμό, τα οποία στρέφονται σε κλάδους πέραν του χρηματοοικονομικού και σε «βαριά» υποτιμημένες μετοχές σε σχέση με τα ιστορικά επίπεδα διαπραγμάτευσής τους.

Για σήμερα η Beta αναμένει μία συνεδρίαση με μεταβλητότητα, προσδιορίζοντας το επίπεδο μεσοπρόθεσμης στήριξης του Γενικού Δείκτη στις 580 μονάδες.

Αυτή τη στιγμή ο ΓΔ βρίσκεται στις 591,79 μονάδες με απώλειες 1,87%, κινούμενος μέχρι στιγμής σε εύρος 18 περίπου μονάδων ή 2,97%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 5,40% παρά το +2,16% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 4,80% στις 226,92 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 19,7 εκατ. τεμαχίων αξίας 25,2 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 44 μετοχές διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος, 54 υποχωρούν και 14 διατηρούνται αμετάβλητες.

Πηγή:www.capital.gr

SHARE