ΧΑ: Διακυμάνσεις σε ήπιο κλίμα

Σε πιο ήπιους ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. δοκιμάζει τις… δυνάμεις του για κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα, παρά τις απώλειες 2,18% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.

Την κίνηση του ΓΔ συνδράμουν οι τράπεζες, όπου ο κλαδικός δείκτης ανακάμπτει από απώλειες άνω του 4%, ενώ ο μέχρι στιγμής συναλλακτικός όγκος και τζίρος διατηρείται σε μέτρια επίπεδα.

Η διόρθωση είναι το πιο πιθανό σενάριο για σήμερα, εκτιμά στο πρωινό της report η Beta Securities, μετά από τρεις συνεδριάσεις υψηλής μεταβλητότητας για τον Γενικό Δείκτη, ωστόσο οι πιέσεις από κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αναμένονται ηπιότερες.

Η αισιοδοξία για τις δυνατότητες της νέας κυβέρνησης να αντιστρέψει την πορεία της οικονομίας επέτρεψαν στην αγορά να επεκτείνει χθες τα κέρδη της, σχολιάζει από την πλευρά της η IBG Research, η οποία για σήμερα αναμένει συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 619,52 μονάδες με κέρδη 0,90%. Παρά τις απώλειες 2,18% στην έναρξη των συναλλαγών, βρέθηκε να ενισχύεται νωρίτερα σε ποσοστό έως και 1,35% στις 622,39 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που μέχρι στιγμής κινείται σε εύρος διακύμανσης 21 περίπου μονάδων ή 8,52%, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 2,79% στις 256,36 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 21,3 εκατ. τεμαχίων αξίας 15,65 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 57 μετοχές διαπραγματεύονται ενισχυμένες, 19 υποχωρούν και 22 διατηρούνται αμετάβλητες.

Πηγή:www.capital.gr
SHARE