Χάος με τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

πρόσφυγες

Χάος που δεν περιποίει τιμή για την χώρα παρά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν και τις αστοχίες που δεν είχαν υπολογιστεί, έχει δημιουργηθεί με την μεταφορά των προσφύγων προς την Ειδομένη. Με την κατάσταση στα ελληνοσκοπιανά σύνορα να παραμένει σε τεταμένο κλίμα οι πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί, ενώ και τα “περίφημα” hot spots μέχρι στιγμής αποτυγχάνουν στο να δώσουν ανάσες χρόνου στο κυβερνητικό επιτελείο.

Χαρακτηριστικά, περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες, οι οποίοι μετέβαιναν προς την Ειδομένη, βρίσκονται ακινητοποιημένοι σε διάφορα μοτέλ σε σημεία της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, καθώς και στην είσοδο της πρωτεύουσας του νομού Φθιώτιδας.

Η ΕΛΑΣ έχει ακινητοποιήσει περισσότερους από 500 πρόσφυγες στο ύψος των Θηβών, σε μοτέλ στο 90ο χιλιόμετρο, ενώ από το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία σε διάφορα μοτέλ της εθνικής οδού, ή και στην είσοδο της Λαμίας, και πάνω από 1500 πρόσφυγες παραμένουν εκεί περιμένοντας τις εξελίξεις.

Από το απόγευμα της Τρίτης, η αστυνομία άρχισε σιγά – σιγά να διοχετεύει δυο – δυο λεωφορεία κάθε μισή ώρα, ενώ συγχρόνως φτάνουν στη Λαμία και άλλα λεωφορεία από την Αθήνα.

Φορείς της περιοχής προσπάθησαν να ανταποκριθούν συγκεντρώνοντας τρόφιμα μπορούσαν, με τους πρόσφυγες πάντως να ζητούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους άμεσα.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου που έμειναν ακινητοποιημένοι στη Λαμία δημιουργήθηκαν και εικόνες πανικού αλλά και εντάσεις, με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες να ζητούν επίμονα να συνεχιστεί το ταξίδι τους.

SHARE