Φ. Γεννηματά: Μόνη λύση η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης

ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÊÁÉ ØÇÖÏÖÏÑÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÑÏÔÁÓÇ ( ICONPRESS/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÍÔÏÕÍÔÏÕÌÇÓ ) ÃÅÍÍÇÌÁÔÁ

Οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται και οι κίνδυνοι αυξάνονται για τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να επιμείνει στην συγκεκριμένη εθνική γραμμή που χαράκτηκε στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αναφέρει σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Να διαπραγματευτεί ουσιαστικά χωρίς εκπτώσεις, υποχωρήσεις, συμψηφισμούς και παραχωρήσεις. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει η Ελλάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα της προσφυγικής κρίσης,

Σύμφωνα με την ίδια η μόνη λύση που θα μπορούσε κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προγραμματικές και λειτουργικές, να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα της χώρας είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων.

Οι κυβερνήσεις Τσίπρα – Καμμένου όχι μόνο αποδείχθηκαν ανίκανες να διαχειριστούν την κρίση αλλά με όλα αυτά τα απίθανα και τυχοδιωκτικά που έκαναν μέσα σε ένα χρόνο, έχουν επιδεινώσει τη θέση της χώρας και της κοινωνίας δραματικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα λαϊκιστικό κόμμα που προέρχεται από το χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς, με πολλές και ασύμβατες συνιστώσες. Και με πολλά βαρίδια από ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και μεταγραφές προσώπων. Ήρθε στην εξουσία, με ένα ψευδές και παραπλανητικό πρόγραμμα, το λεγόμενο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, συκοφαντώντας, λοιδορώντας και προπηλακίζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους και κυρίως το ΠΑΣΟΚ.

Εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη δυσαρέσκεια της κοινωνίας από την εφαρμογή των μνημονίων, υποσχόμενος ότι δήθεν υπήρχε κάποια άλλη λύση. Ως κυβέρνηση βέβαια δεν έκανε τίποτα απολύτως από αυτά που υποσχέθηκε αλλά ακριβώς τα αντίθετα.

Η δήθεν πρώτη φορά Κυβέρνηση της αριστεράς υπέγραψε και εφαρμόζει το πιο σκληρό μνημόνιο από την αρχή της κρίσης, τονίζει η Γ. Γεννηματά.

SHARE