ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Δεν θα πλήξουμε την κοινωνική ασφάλιση ή το σύστημα υγείας

Την υπόσχεση ότι ο προϋπολογισμός που δρομολογεί η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πλήξει την κοινωνική ασφάλιση ή το σύστημα υγείας, έδωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μανούτσιν, στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News, στο πλαίσιο της προαναγγελίας φορολογικών μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε σχέδιο απλοποίησης του φορολογικού συστήματος, με στόχο την δικαιότερη φορολόγηση για τα μεσαία στρώματα και τις επιχειρήσεις, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Στον απόηχο της ομιλίας του Τραμπ, στο Μερίλαντ, την Παρασκευή, που χαιρετούσε την απόσυρση των ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία TTP, προαναγγέλλοντας μεμονωμένες εμπορικές συμφωνίες, με κάθε χώρα ξεχωριστά, ο Μανούτσιν διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να εισέλθουν σε «εμπορικούς πολέμους», καθώς ο πρόεδρος «πιστεύει στο ελεύθερο εμπόριο».

Άλλωστε, στο κομμάτι της βαριάς βιομηχανίας, ο Τραμπ έχει ήδη υποσχεθεί ανάπτυξη, με πολιτική στροφή στα ζητήματα των κανονισμών που «συχνά συνιστούν τροχοπέδη» στην εμπορική δραστηριότητα.

SHARE