Τσίπρας: Δεν γίνεται να περνάνε 1.500 πρόσφυγες την ημέρα-Νταβούτογλου: Μην ανησυχείς

tsipras-ntavoutoglou

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου με την συζήτηση τους να επικεντρώνεται  στη μείωση και διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, στη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, καθώς και στην 4η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στον Τούρκο ομόλογό του: «Δεν μπορώ, όταν περνούν 1.500 πρόσφυγες την ημέρα, να κάνουμε διακυβερνητική συνεργασία. Πρέπει να μειωθούν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία». Με τον Αχμέτ Νταβούτογλου να προσπαθεί (;) να καθησυχάσει τον Αλέξη Τσίπρα απαντώντας: «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς» .

Ο κ. Νταβούτογλου συμπλήρωσε επίσης πως «η Τουρκία θα συμβάλει στο να πάει καλά η σύνοδος. Μην ανησυχείς, θα υπαρξει θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γίνει το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας».

SHARE