Τρ. Κύπρου: Στήριξη του ελληνικού δικτύου ζητούν οι εργαζόμενοι


Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί και να επιτρέψει οποιοδήποτε πλάνο συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος στην Ελλάδα.

Με αφορμή την παραίτηση του Ανδρέα Ηλιάδη, η διοίκηση του Συλλόγου σε επιστολή της προς τον προσωπικό τονίζει ότι «το τελευταίο διάστημα ακούγονται διάφορες φωνές, και όχι από την Ελλάδα, που προτείνουν για λύση να «θυσιαστεί» το κομμάτι της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, ως άλλη Ιφιγένεια, ώστε να εξιλεωθούν κάποιοι για λάθη και παραλήψεις που έκαναν.

Διατρανώνουμε λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση, ότι δε πρόκειται να ανεχτούμε και να επιτρέψουμε οποιοδήποτε πλάνο συρρίκνωσης στην Ελλάδα, οποιοδήποτε σχέδιο στο οποίο θίγονται οι θέσεις εργασίας, καθώς και οποιεσδήποτε σκέψεις που ανατρέπουν τα κεκτημένα τα οποία με αγώνες και θυσίες έχουμε διασφαλίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Στις νέες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε, καλούμε τη Διοίκηση της Ελλάδας να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους, για τους οποίους γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις προσπάθειες και το έργο που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια στο Συγκρότημα, και απέναντι στις όποιες κακόβουλες σκέψεις που μιλούν για συρρίκνωση ψάχνοντας εξιλαστήρια θύματα.

Το επόμενο κρίσιμο διάστημα είναι δεδομένο ότι όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Η αδιαφορία και η παθητική στάση πλέον δεν επιτρέπονται», τονίζεται.

Σε ότι αφορά την παραίτηση Ηλιάδη ο Σύλλογος αναφέρει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος «είχε αναλάβει τα ηνία του Συγκροτήματος τα τελευταία οχτώ χρόνια. Μια πορεία με πολλές επιτυχίες της Τράπεζας στην Ελλάδα την Κύπρο αλλά και διεθνώς. Ο Σύλλογος μας, αν και διαφώνησε αρκετές φορές μαζί του, δε μπορεί να μην αναγνωρίσει τις ηγετικές του ικανότητες».

SHARE