Τρόμος στη Σουηδία: Χειροβομβίδες και δυναμίτη σε αστυνομικά τμήματα

sweden-police

Παρολίγο πολλαπλή τραγωδία να σημειωνόταν στη Σουδία με τις σουηδικές αρχές να σημάνουν συναγερμό καθώς εντοπίστηκαν ποσότητες δυναμίτη αλλά και χειροβομβίδες έτοιμες να εκραγούν σε αυτοκίνητα και μπροστά από αστυνομικά τμήματα.

Στη πόλη Ίνσταντ υπήρξε η μεγαλύτερη κινητοποίηση όταν και χειροβομβίδα που είχε ήδη αφαιρεθεί η περόνη βρέθηκε από πολίτη και ήταν έτοιμη να εκραγεί όπως επιβεβαιώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία που επιλήφθηκε της έρευνας. «Η ομάδα αντιμετώπισης βομβών επιβεβαίωσε ότι ήταν μία ενεργή χειροβομβίδα», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η πρώτη χειροβομβίδα εντοπίστηκε σε διεθνή αυτοκινητόδρομο, ο οποίος ενώνει τη Σουηδία με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Λίγες ώρες αργότερα νέος συναγερμός σήμανε και εκκενώθηκε ένα αστυνομικό τμήμα στο Ίσταντ, καθώς εντοπίστηκαν δύο χειροβομβίδες στην είσοδο, αναγκάζοντας το διοικητή να διατάξει την άμεση αποχώρηση αστυνομικών και πολιτών και εκκενώθηκαν δύο κτίρια, ώστε να επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις για να ελέγξουν τους χώρους. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, μεταφέρθηκαν δυνάμεις από τη Στοκχόλμη, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος άφησε τις χειροβομβίδες εκεί, αλλά εντοπίστηκαν στην είσοδο και αυτό μας προβληματίζει πολύ έντονα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας.

Ένα ακόμη αστυνομικό τμήμα εκκενώθηκε στην Σολεντούνα, κοντά στη Στοκχόλμη, μετά τον εντοπισμό δυναμίτη, επίσης στην είσοδο

SHARE