Τρεις προτάσεις για την καινοτομία

Στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων υποβλήθηκαν τρεις σημαντικές προτάσεις για την ενίσχυση της καινοτομίας και της start up επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα:

– Η πρώτη πρόταση αφορά στην δημιουργία μιας ζώνης καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας, στο πρότυπο άλλων χωρών όπως η Ισπανία, το Βερολίνο ή οι ΗΠΑ (Σαν Φρανσίσκο).Η ιδέα είναι η εξής: να δημιουργηθούν ζώνες μηδενικής φορολόγησης στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να δημιουργήσουν την έδρα τους νεοφυείς επιχειρήσεις σ’ αυτές τις ζώνες.Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση του υποβαθμισμένου ιστορικού κέντρου της Αθήνας με την ταυτόχρονη έμπρακτη υποστήριξη νέων επιχειρηματιών.

– Η δεύτερη πρόταση αφορά σε κάτι απλό αλλά εξαιρετικά ουσιαστικό για έναν επιχειρηματία: την ουσιαστική υποβοήθηση του στα επιχειρηματικά του βήματα με την δημιουργία πρότυπων σταθμών εξυπηρέτησης της επιχειρηματικότητας, στο πρότυπο των γνωστών σε όλους μας ΚΕΠ. Ο κυκεώνας της γραφειοκρατίας και της αποσπασματικής ενημέρωσης που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας αποτελούν τα σημεία που θέλει να «χτυπήσει» η συγκεκριμένη πρόταση.

– Η τρίτη πρόταση αφορά στην χρηματοδότηση. Ειδικότερα προτάθηκε να δοθούν κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις, όπως συμβαίνει μεταξύ άλλων χωρών, και στη Πορτογαλία: να δίνεται δηλαδή φοροαπαλλαγή σε έναν ιδιώτη επενδυτή που επενδύει τα χρήματά του σε νεοφυή επιχείρηση και στην καινοτομία.

SHARE