Το 66% των παιδιών μπαίνει στο internet από το κινητό τηλέφωνο

Το 66% των παιδιών μπαίνουν στο διαδίκτυο από τα κινητά τους, ποσοστό που είναι ψηλότερο στην Ευρώπη. Τα Ελληνόπουλα έχουν την πρώτη τους επαφή με τον κόσμο του διαδικτύου, στην ηλικία των δέκα, συγκριτικά με τα εννέα χρόνια, που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Σύμφωνα με  την έρευνα του  δικτύου EU Kids Online του London School of Economics σε όλες τις χώρες της Ε.Ε,  το 52% των παιδιών στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν το internet, στο υπνοδωμάτιο τους, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 49%.

-Το 56% των παιδιών στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση, ενώ το 38%, μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

-Τα Ελληνόπουλα φαίνεται να προτιμούν το facebook, σε ποσοστό 33%. Ο αριθμός αυτός ανέρχεται στο 70% ,όταν πρόκειται για εφήβους , ηλικίας 13-16 ετών, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη θέση, πίσω από την Ιταλία και την Κύπρο.

-Όσο για την επιτήρηση των γονιών, σε ποσοστό 42% οι γονείς δηλώνουν ότι δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, το 13% δηλώνει ότι το επιτρέπει μόνο με την εποπτεία του, ενώ το 45% επιτρέπει τη χρήση των κοινωνικών δικτύων, ανά πάσα στιγμή.

SHARE