Το πήρε απόφαση ο Κοντονής-Αναβάλλεται το ματς Κυπέλλου ΑΕΚ-Ατρόμητος

kontonis

Όλοι περίμεναν με αγωνία την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή έπειτα από τα επεισοδία στη Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Ο κ. Κοντονής από το πρωί βρισκόταν σε συνεχείς διεργασίες καθώς έχει πέσει στο τραπέζι και η πρόταση για λουκέτο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Προς ώρας πάντως ο υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε να μην διεξαχθεί ο αγώνας για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που επρόκειτο να γίνει απόψε (19:30) στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο.

Πάντως οι δύο ΠΑΕ δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα επίσημα για την εξέλιξη αυτή. Προηγουμένως βέβαια κύκλοι και των δύο είχαν πει πως θα σεβαστούν την όποια απόφαση του Υφυπουργού.

Θυμίζουμε νωρίτερα ότι η H ΓΓΑ ζήτησε από την ΕΠΟ να πάρει θέση για το αν συντρέχει λόγος να διακοπεί το κύπελλο, αναμένοντας την απάντησή της πριν από τις 16:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενόψει της διεξαγωγής του αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η επιστολή της:

“Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ – ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού – προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης”.

Από τη μεριά της η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της έκανε λόγια για πολιτικά τερτίπια, απαντώντας:

“Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις βίας που εκδηλώθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την οριστική διακοπή Κυπέλλου ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού.

Η ΕΠΟ θα καταλογίσει την ευθύνη που αναλογεί στους αξιωματούχους του αγώνα, όπως οι ποδοσφαιρικοί κανονισμοί επιβάλλουν. Δεν προτίθεται όμως να επιτρέψει περαιτέρω την εμπλοκή του ποδοσφαίρου σε παιχνίδια και επιδιώξεις που υπερβαίνουν τις ποδοσφαιρικές αντιπαραθέσεις εντός του γηπέδου και επιχειρούν να φορτώσουν στην πλάτη του αθλήματος τις παθογένειες μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Ως εδώ και μη παρέκει με πολιτικά τερτίπια και επιδιώξεις που μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στη χώρα στο όνομα δήθεν ποδοσφαιρικών συμφερόντων. Στην κατεύθυνση αυτή η ΕΠΟ θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να ενημερώσει την ποδοσφαιρική οικογένεια και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον του αθλήματος για κοινές πρωτοβουλίες”.

3752

SHARE