ΤΣΙΠΡΑΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: Δεν θα χρειαστούν νέες ΑΜΚ – Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει – Να μειωθούν τα NPLs

 

(upd)Η μείωση των NPLs, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και η μείωση των καταθέσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο Μαξίμου, με φόντο την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης.

Οι τραπεζίτες έθεσαν στον πρωθυπουργό τα ζητήματα του κλάδου, υπογράμμισαν την ανάγκη να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ενώ τόνισαν ότι οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση.

«Κυβέρνηση, τράπεζες και φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της οικονομίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΕΕΤ.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, η κρίση ξεκίνησε από την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία και θα τελειώσει με την άρση αυτής της αδυναμίας.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τις τράπεζες να δώσουν ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια και να μην προχωρήσουν οι ίδιοι σε ομαδικές απολύσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος,

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 14:00, καθώς τα τραπεζικά ζητήματα βρίσκονται στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, οι οποίες ξεκινούν σήμερα.

Οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών βρίσκονται σε συναγερμό, εν όψει και της άφιξης της Ντανιέλ Νουί (SSM) στην Αθήνα τον Μάρτιο, καθώς η δραματική καθυστέρηση στην ολοκλήρωσης της β΄αξιολόγησης, απειλεί να τινάξει στον αέρα τον σχέδιασμό τους.

Η παρατεταμένη αβεβαιότητα και τα διάφορα πολιτικά και οικονομικά σενάρια, οδηγούν εκτός στόχων τη μείωση των κόκκινων δανείων, οι καταθέσεις αρχίζουν και πάλι να κάνουν φτερά από το τραπεζικό σύστημα, το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού παραμένει σε εκκρεμότητα, ενώ απομακρύνεται και το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης.

SHARE