ΤΑΙΠΕΔ: Νέος Πρόεδρος ο Τάκης Αθανασόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Εμίρης

Το πρώην στέλεχος επιχειρήσεων και καθηγητής Πανεπιστημίου Τάκης Αθανασόπουλος αναλαμβάνει πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Alpha Bank Γιάννης Εμίρης.

Τα βιογραφικά τους:

-Τάκης Αθανασόπουλος

Ο κ. Αθανασόπουλος είναι ομότιμος …καθηγητής Πανεπιστημίου και ως σήμερα τουλάχιστον αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ και ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εφημερίδας «Καθημερινή».

Το 1986, διετέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς και ανέλαβε καθήκοντα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου. Από το 1989 έως το 2000 ήταν Πρόεδρος και CEO της εταιρίας. Τον Ιανουάριο του 2001 προσχώρησε στην Toyota Motor Marketing Europe αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Chief Operating Officer.Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Managing Officer της Toyota Motor Corporation και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe.Από τον Ιούλιο του 2006 είναι Senior Executive Advisor της Toyota Motor Europe.

Τον Φεβρουάριο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, από όπου παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2009.

Ο κ. Αθανασόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Institute of Technology του Illinois όπου απέκτησε Bachelor of Science Μηχανολόγου Παραγωγής, Masters και Ph.D. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δίδαξε στο Loyola University του Σικάγο και στο Wright State University του Οχάιο, όπου και διετέλεσε Associate Dean για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Τακτικός Καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όπου διετέλεσε Πρόεδρος των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, και Πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Γεννήθηκε στις 30/06/1944 στο Στάδιο Τεγέας στην Αρκαδία. Είναι παντρεμένος με την Φραντσέσκα Αθανασοπούλου και έχει τρεις κόρες, την Κατερίνα – Συλβάνα, την Μαριλέα και την Βαλέρια.

-Γιάννης Εμίρης

Ο Γιάννης Εμίρης είναι επικεφαλής της Διευθύνσεως Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Alpha Bank και μέλος του Δ.Σ. στις εταιρείες Alpha Finance και Alpha Ventures.

Εργάζεται στον τομέα αυτόν από το 1991, αρχικά ως στέλεχος της Alpha Finance και εν συνεχεία ως Διευθυντής των τομέων Επενδυτικής Τραπεζικής, Εταιρικών Κεφαλαιαγορών και Project Finance της Alpha Bank.

Στο ρόλο αυτό, ήταν υπεύθυνος πολυάριθμων έργων ιδιωτικοποιήσεων, εξαγορών και συγχωνεύσεων, κεφαλαιαγορών και εταιρικών αναδιαρθρώσεων. Επίσης, έχει συντονίσει την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου χρηματοδοτήσεων Project Finance, με έμφαση σε έργα ανάπτυξης υποδομών, ενέργειας και εκμεταλλεύσεως ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει επίσης εργασθεί ως ελεγκτής στις εταιρείες Price Waterhouse στην Νέα Υόρκη και Coopers and Lybrand στην Ελλάδα.

Έχει γεννηθεί το 1963. Είναι κάτοχος Πτυχίου Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ, μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και πτυχίου CPA (Certified Public Accountant).

SHARE